avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate, dosar penal pentru vatamare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate, dosar penal pentru vatamare corporala din culpa

Am avut un accident in care nu am acordat prioritate. Impactul a fost minor din punctul meu de vedere pt ca eu nu am reusit nici sa plec de pe loc aproape. Masinile au fost usor avariate. Persoana careia nu i-am acordat prioritate pur si simplu s-a victimizat si s-a dus la spital (procedura tot mai frecventa, mai ales prin tari latine) desi au iesit din masina, am intrebat daca sunteti OK, am stabilit sa mergem la politie, a comentat suspect ca nu ne intelegem asa usor. A primit un diagnostic cu tramatisme, a refuzat internarea. Mi s-a inscenat cred o reconstituire.

Acum am dosar penal si desi am dorit sa ne intelegem persoana respectiva a cautat si cred ca va cauta sa ma taraie mult timp *e cu foamea de bani in ochi. A fost sfatuit de agent sa scrie ceva de 60 zile. I-am dat deja ceva dar am realizat ca are o sete care nu se va finaliza niciodata. Ce pot face pentru a scapa pt totdeauna (a lucrat si are relatii in politie la un serviciu minor, dupa propriile declaratii)?

Am nevoie de niste pasi concreti, procedurali si competenti.
Apreciez ajutorul dvs. si multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:15, 26 Mai 2012
Atata timp cat nu va intelegeti definitiv si sa-si retraga plangerea de la politie de vatamare corporala, veti ajunge in instanta.
Aici va trebuie neaparat un avocat, nu veti rezolva problema pe forum, pentru ca va trebui sa dovediti ca traumele din certificatul medico-legal nu sunt reale.
Nu ne-ati spus cate zile de ingrijiri medicale are pe certificat si ce diagnostic i s-a pus?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Marcel Mihalache, Avocat
consultati un avocat care sa studieze actele pe care le aveti la dosar: trebuie vazut cate zile de ingrijiri medicale a primit pentru a vedea exact ce incadrare primiti, ce probe dovedesc sustinerile din plangere, precum si multe alte aspecte in functie de care va veti apara ulterior. Parerea mea este ca ar fi bine totusi sa aveti grija ce despagubiri ii dati si in prezenta carei persoane, pentru a nu avea surpriza ca la instanta sa sustina ca vrea X lei despagubiri si ca nu ati contribuit cu nimic pana la acel moment fiind indiferent si manifestand dezinteres total pentru traumatismele suferite.
caty2 a scris:

Persoana careia nu i-am acordat prioritate pur si simplu s-a victimizat si s-a dus la spital (...) A primit un diagnostic cu tramatisme, a refuzat internarea. (...) A fost sfatuit de agent sa scrie ceva de 60 zile. I-am dat deja ceva dar am realizat ca are o sete care nu se va finaliza niciodata. Ce pot face pentru a scapa pt totdeauna ?


ati procedat cum prevede oug 195 ?

Art.77. – (1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. Aici intra inclusiv cel "ranit" in accident, nu consideri ca esti ranit si dai fuga la spital fara sa astepti sa vina ambulanta !
(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

ce puteti face? lasati justitia sa isi urmeze cursul. solicitati o expertiza judiciara. se poate constata de exemplu ca ar putea fi vorba de culpa comuna. in baza certificatului medico legal se poate stabili incadrarea vinovatiei. de unde aveti cunostinta ca "a fost sfatuit de agent sa scrie ceva de 60 zile". daca nu are mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale nu se incepe urmarirea penala. daunele materiale si morale sunt acoperite de catre asigurarea RCA. "i-ati dat ceva", ati facut acte la notariat ca i-ati dat? ce pretentii are "victima"? angajati-va un avocat care sa va sfatuiasca si reprezinte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de cercetare penala intocmit prea usor danielv danielv Salut, Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate. Nu am incalcat nici o regula de circulatie ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie rise rise buna ziua, Am nevoie de un raspuns privind un accident de circulatie produs intre o masina si o persoana. Persoana a fugit prin fata masinii, la 2 m de zebra ... (vezi toată discuția)