avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTOR NU-I COPILUL MEU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTOR NU-I COPILUL MEU

Buna ziua,
Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, doreste cu ardoare sa divorteze, pleaca dimineata si vine seara...etc. m-am hotarat sa le fac testul de paternitate . Testul a confirmat temerile mele, fetita cea mare nu este a mea. Sotia nu stie ca am aflat. Mai sunt nevoit sa-i platesc pensie alimentara? Legal mai am obligatii fata de ea? (afectiv este foarte greu sa va redau in cuvinte trairile mele in momentul de fata).Trebuie sa cer in instanta sa se faca un test de paternitate?AJUTATI-MA cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 14:24, 30 Mai 2012
Fetita va iubeste? Dvs. iubiti acest copil? Se rezuma totul la aceasta pensie alimentara sau la trauma prin care va trece fetita?

Imi cer scuze.:sorry:
Ne iubim (tatal si fiica). Sotia divorteaza pentru a-si intemeia o familie cu tatal adevarat al copilului.Ea este obisnuita sa stea in lux, lux pe care si-l doreste mai departe, dar fara sa mai fie sotia mea. Amandoi sunt "caznici",iar intrebarile ei zi de zi,sunt:
- Cati bani imi dai sa plec? cate camere va avea apartamentu pe care il vei achizitiona pentru copii ? custodia va fi comuna dar am nevoie si de 1500 euro pensie alimentara..etc.
Legal aveti obligatia de intretinere fata de copilul dvs, acest lucru pana la momentul in care va exista o hotarare judecatoreasca prin care se va constata faptul ca nu dvs. sunteti tatal biologic al fetitei. Acest lucru se poate obtine prin initierea unei actiuni in tagada paternitatii, in cadrul careia se va efectua testarea ADN.
Insa, daca-mi permiteti, cum spune si colega, poate mai meditati inainte de orice demers. Legatura afectiva este greu sa fie rupta, de ambele parti...
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Pentru mine contează dacă eşti obligat prin minciună să faci ce ai face oricum (să ai grijă de un copil pe care îl iubeşti, chiar dacă nu e al tău)...
Demnitatea e importantă, ca şi adevărul ... dar e un DAR aici...
Sfatul meu este să vă gândiţi totuşi la copila pe care o iubiţi. Până la urmă esenţial e că o veţi îngriji ca şi până acum. Asiguraţi-vă în instanţă că banii vor ajunge în exclusivitate la copil.
Numai dupa ce va fi promovata actiunea pentru tadaga de paternitate si va exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu veti mai avea nicio obligatie fata de copilului care nu este al dumneavoastra.


Tăgada paternităţii de către soţul mamei

(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)
Cum reușesc să am lângă mine ceea ce iubesc? Madalingeorgescu Madalingeorgescu Buna ziua,ma nunesc Georgescu Madalin si am o mare problema...de trei luni am devenit tatic,am o fetita minunata si mamica ei e superba,problema mea este ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Alexandru1312 Alexandru1312 Buna ziua, sunt divortat de 3 ani si am o fata de 19 ani care in urma divortului a ramas la mama ei. Odata cu divortul relatia cu fiica mea s-a racit foarte ... (vezi toată discuția)