avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTOR NU-I COPILUL MEU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTOR NU-I COPILUL MEU

Buna ziua,
Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, doreste cu ardoare sa divorteze, pleaca dimineata si vine seara...etc. m-am hotarat sa le fac testul de paternitate . Testul a confirmat temerile mele, fetita cea mare nu este a mea. Sotia nu stie ca am aflat. Mai sunt nevoit sa-i platesc pensie alimentara? Legal mai am obligatii fata de ea? (afectiv este foarte greu sa va redau in cuvinte trairile mele in momentul de fata).Trebuie sa cer in instanta sa se faca un test de paternitate?AJUTATI-MA cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 14:24, 30 Mai 2012
promovati actiune in tagada paternitatii.asa mi se pare corect, mai ales ca ,asta nu va impiedica sa aveti legaturi cu acest copil .
asa tatal natural poate sa o recunoasca
Pentru ca aveti facut deja testul de paternitate din care rezulta ca nu este fiica d vstra,si situatia familiara este asa cum este,eu zic ca prima data ar trebui discutat cu sotia cu actele pe masa,iar apoi veti decide ce o sa faceti in continuare.La patru ani fetita se va obisnui destul de repede cu tatal natural
Este o mare tristete si amaraciune,atunci cand o mama pune mai presus interesele materiale(apartament,bani etc.)calcand in picioare sentimentele propiului copil.Am cunoscut si eu un caz in care conta banii,adica daca tatal oferea o suma de bani sa o multumeasca pe mama,vedea copilul altfel nu,este josnic si imoral.Sfatul meu este ,daca fata va iubeste,dupa cum spune-ti,continuati relatia de suflet cu fiica dvs.fata este prea mica a intelege ce se-ntampla in relatia mama-tata,banii ce-i pretinde mama sa fie folositi in mod expres in interesul minorului,bine ar fi de ati gasi o cale inpreuna cu sotia dvs.in interesul fetite-i pe care o va afecta sufleteste schimbarea parternitatii,mai ales daca nu la cunoscut pana acum pe tatal ei de drept.Foarte trist.S-auzim numai de bine.
Cred ca ar trebui sa va ganditi foarte bine ce cale urmati: tatal biologic, daca va recunoaste oficial copilul, are si anumite drepturi pe care dumneavoastra nu le veti mai avea, mai ales daca divortati de mama copilului.
El va avea si drepturi si obligatii ca parinte, pe cand dumneavoastra veti deveni un strain.
Pe de alta parte, sotia va avea un nou motiv de santaj, tinand cont de relatia afectiva dintre dumneavoastra si fetita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)
Cum reușesc să am lângă mine ceea ce iubesc? Madalingeorgescu Madalingeorgescu Buna ziua,ma nunesc Georgescu Madalin si am o mare problema...de trei luni am devenit tatic,am o fetita minunata si mamica ei e superba,problema mea este ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Alexandru1312 Alexandru1312 Buna ziua, sunt divortat de 3 ani si am o fata de 19 ani care in urma divortului a ramas la mama ei. Odata cu divortul relatia cu fiica mea s-a racit foarte ... (vezi toată discuția)