avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10/2001

Am avut o casă care a fost demolată în anul 1984. Mi s-au dat banii pe casă, iar pentru terenul cu suprafaţa de 310 m2 nu mi s-a dat nimic. Am făcut o notificare către primăria localităţii în urma căreia am primit o dispoziţie în data de 24.02.2001 prin care
In conformitate cu dispozitiile art.1 alin(2), art.11 alin(4) si art.24 alin(1) din Legea nr. 10/2001,
In temeiul art.68 alin(2), art.71 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001,
DISPUNE
art.1 - Se admite cererea formulata de persoanele indreptatite cu acest domiciliu;
art.2 - Imobilul a fost evaluat la suma de 430.384.416 lei in limita careia se vor acorda ca masuri reparatorii in echivalent, titluri de valoare nominala folosite exclusiv in procesul de privatizare;
art.3 - Prezenta dispozitie poate fi atacata in termen de 30 de zile de la comunicare la sectia civila a Tribunalului.

De atunci şi până în ziua de astăzi nu ni s-au dat aceste drepturi. Am sunat de nenumărate ori la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (actuala Autoritate Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) şi ni s-a spus că o să se mai facă o evaluare.

Mai am vreo şansă pentru a primi suma de bani evaluată sau reevaluată? Dacă da, care ar fi demersurile necesare?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
camelia_g, utilizator
Stimată doamnă,

În acest moment, acordarea despăgubirilor prin ANRP este o mdalitate de despăgubire neoperantă. În acest sens, constatările Curții Europene a Drepturilor omului sunt constante, culminând cu deschiderea procedurii-pilot împotriva României.

Astfel, din punctul meu de vedere, deși vor fi suspendate pe perioada termenului de grație acordat de CEDO, singura posibilitate de despăgubire este introducerea unei aplicații CEDO întemeiate pe nefuncționalitatea mecanismului de acordare a acestor despăgubiri și, în consecință, pentru violarea dreptului de proprietate de către Statul Român.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar depus la anrp iond708 iond708 Am depus un dosar la ANRP pe legea 247. Intrebarea mea este ,in cat timp este legal ,sa primesc instiintare ,pentru a fi evaluat acest dosar. Ar fi minunat ... (vezi toată discuția)
Legea 10 maricaghinea maricaghinea Rezolvarea dosarelor pentru Legea 10,se pare ca,se incadreaza perfect in \"boala lunga,moarte sigura\"! Imi puteti spune,va rog,daca deschiderea unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Oug 4/2012 tibifi tibifi In luna octombrie 2011 am castigat procesul impotriva ANRP-lui, la CA Bucuresti, de a face evaluarea bunului si, de a emite decizia administrativa. Recursul se ... (vezi toată discuția)