avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare pt nerealizare plan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare pt nerealizare plan

buna ziua,
se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada determinata de 3 luni.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:35, 28 Mai 2012
Neindeplinirea unui target de vanzari nu este abatere disciplinara,este interpretata drept necorespundere profesionala,daca se repeta mai multe luni la rand ,pt. ca se considera ca angajatul nu a reusit sa-si mareasca portofolilul de clienti pt. a creste cifra de vanzari.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Salariul este fix de 1500 net/8 ore.A semnat CIM si dupa 2 sapt de munca i s-a comunicat ca are un plan de 40 000 ron, pt a acoperii salariul fix de 1500 ron net, acest plan i-a fost comunicat verbal.Dupa realizare planului de 40000 ron se discuta de comision din vanzari.
Postul este de agent de vanzari.
Acum seful il ameninta ca ii ia 33% din salariu fix net pt nerealizare plan.
Modul de salarizare este corect pt. activitatea de vanzari ,nu este vorba de retineri din salariu in urma unei penalizari,asa cum spuneam .Daca realizeaza planul primeste cei 1500lei,daca nu realizeaza planul salariul se diminueaza proportional cu procentul de neindeplinire a targetului,tot asa cum daca se depaseste acest target ,se pot obtine bonusuri de performanta stablite tot in procent din depasire.
Ceea ce s-=ar putea imputa angajatorului este doar faptul ca nu a inclus o clauza in contract prin care sa se specifice care este metoda de salarizare concreta,cifra de vanzari ce trebuie atinsa pt. acel salariu negociat,(dupa relatarea dvs)Se putea incheia eventual si un act aditional la cim in acest scop.
Sa verifice si Regulamentul Intern,si eventual daca exista un contract colectiv de munca ,s-ar putea sa existe unele precizari in acest sens.
Daca nu este nimic scris,angajatorul nu are niciun temei legal sa opereze acea reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare salar sanda-popovici sanda-popovici Este legal ca un angajat sa fie penalizat pt abateri disciplinare cu 33% din salariul lunii martie? Angajatul respectiv a fost penalizat pt ca nu a imputat ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Salarizare alinacraciun alinacraciun buna ziua va rog sa-mi spuneti daca pentru o firma de comert , pentru vanzatorii de pe gestiuni , se poate face salarizare in functie de targhet , cu act ... (vezi toată discuția)