avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
2007_rozi a scris:

Ieri mi-am ridicat si eu "faimoasa" decizie de primire in profesia de avocat.
Luni merg sa-mi depun cererea de inscriere in barou. Fiind consilier juridic definitiv si cu vechime in domeniu de peste 5 ani , mi s-a comunicat ca odata cu cererea de inscriere in barou sa mai prezint dovada ca sunt consilier juridic definitiv, copie carte de munca si copie decizie de primire in profesie. Iar dupa ce sunt admisa in barou o sa trebuiasca sa platesc taxa. =D>

Felicitari!
Gabriela Pintea a scris:

2007_rozi a scris:

Ieri mi-am ridicat si eu "faimoasa" decizie de primire in profesia de avocat.
Luni merg sa-mi depun cererea de inscriere in barou. Fiind consilier juridic definitiv si cu vechime in domeniu de peste 5 ani , mi s-a comunicat ca odata cu cererea de inscriere in barou sa mai prezint dovada ca sunt consilier juridic definitiv, copie carte de munca si copie decizie de primire in profesie. Iar dupa ce sunt admisa in barou o sa trebuiasca sa platesc taxa. =D>

Felicitari!

Sarut mana. Sper sa ma descurc in lumea asta in cae ma pregatesc sa intru..... Pt ca mi se pare o luprta....de fapt chiar asa a fost examenul de admitere.....;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Sper sa ma descurc in lumea asta in cae ma pregatesc sa intru..... Pt ca mi se pare o luprta....de fapt chiar asa a fost examenul de admitere.....

Cand iti doresti ceva este imposibil sa nu realizezi ceea ce vrei!

De fapt, felicitari tuturor, am urmarit topicul de zeci de pagini si am simtit emotiile tuturor!
Andreea Lisievici a scris:

Nu e un zvon, asa se da din februarie de anul trecut. Alegi intre civil sau penal, si automat dai si procedura aferenta. Mai dai org profesiei plus inca 2 materii la alegere. Te intrebi de pe-acuma cum va fi deful? :)

:">:">:"> e ce sa fac si eu, nici nu m-am inscris si ma gandesc la def., asta pt a sti de pe acum ce ma asteapta. Cand ai zis ca imi aleg doua materii la alegere la ce anume te-ai referit?
Redau din Hotararea UNBR nr. 295/2007:

Art. 1 – (1) Examenul de dobândire a titlului profesional de avocat definitiv se va desfăşura la următoarele materii de examen:

I. Materii obligatorii:

1. Statutul profesional al avocatului şi exercitarea profesiei de avocat (exercitarea profesiei de avocat, disciplina, etica şi deontologia profesională, asigurările sociale ale avocaţilor, perfecţionarea pregătirii profesionale a avocaţilor);

2. Drept civil sau drept penal (alternativ);

II. Materii opţionale:

A. Materii opţionale ce se grupează în funcţie de materia de bază aleasă alternativ:

3. drept procesual civil.
4. drept procesual penal.

(2) În funcţie de opţiunea la materiile obligatorii (drept civil sau drept penal) candidaţii vor fi examinaţi la materiile „drept procesual civil” sau „drept procesual penal”, corespunzător materiei obligatorii alese (dacă se alege ca
materie obligatorie materia „drept civil” candidatul va fi examinat şi la materia „drept procesual civil”; dacă se alege ca materie obligatorie materia „drept penal” candidatul va fi examinat şi la materia „drept procesual penal”.)

B. Alte materii opţionale (la alegerea candidatului):

5. Contencios constituţional şi electoral.
6. Contencios administrativ şi contravenţional.
7. Elemente de organizare şi funcţionare a instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, a activităţii notariale şi activităţii
executorilor judecătoreşti.
8. Drept european şi instituţii europene.
9. Contenciosul european al drepturilor omului.
10. Elemente de drept fiscal. Procedură fiscală şi contencios fiscal.
11. Drept comercial şi dreptul societăţilor comerciale (contracte comerciale; societăţi comerciale).
12. Drept bancar şi instituţii de credit. Elemente ale procedurii insolvenţei.
13. Dreptul român al concurenţei şi protecţiei consumatorilor.
14. Dreptul proprietăţii intelectuale.
15. Dreptul muncii şi securităţii sociale.
16. Dreptul familiei.
17. Dreptul mediului

Art. 2 – Consiliile barourilor vor stabili în fiecare an, până la 15 ianuarie, un număr de cel puţin 5 materii opţionale la care candidaţii pot opta pentru susţinerea examenului de dobândire a titlului profesional de avocat definitiv dintre materiile menţionate la art. 1 pct. II lit. B (numerotate 5 – 17).

Art. 3 - (1) Examinarea candidaţilor se face la cinci materii, prin susţinerea a cel puţin patru probe scrise.
(2) Dintre cele cinci materii la care se face examinarea fiecărui candidat două materii opţionale pot fi alese de candidat dintre cele cinci materii opţionale prevăzute la art. 2 precum şi din materia de bază (alternativă) şi materia asociată acesteia, la care nu s-a optat cu titlu de materie de bază.

[ link extern ]

Ultimul def de la Baroul Bucuresti (iunie 2008) a avut urmatoarea organizare: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)