avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla daca nu mai poti plati ratele la un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla daca nu mai poti plati ratele la un credit ipotecar?

Am cumpărat un apartament cu credit ipotecar. O parte din bani au provenit dintr-un împrumut de nevoi personale iar restul tot împrumut cu ipotecarea apartamentului.
am făcut doua restructurări, astfel a crescut dobânda, intre timp s-au micșorat salariile și Euro a crescut.
S-a ajuns la o rata lunara care depășește veniturile.
Întrebare ce se întâmpla dacă nu mai pot plăti ratele.Banca isi vinde apartamentul ipotecat și dacă nu recuperează banii se extinde și la alte bunuri din proprietatea mea sau nu?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:50, 28 Iunie 2012
Se va valorifica ipoteca si se vor institui masuri de executare silita si pentru alte venituri pe care le realizati ori bunuri din patrimoniu.
In cazul acesta, banca nu și-a asumat un risc atunci când a făcut evaluarea apartamentului? Pentru ca mie mi-a acordat doar 75% din valoarea evaluata. De aceea nu înțeleg de ce trebuie sa se extindă și asupra altor venituri.
Banca nu si-a asumat nici un risc, ea este indreptatita, din calitatea sa de creditor, sa intreprinda toate demersurile legale pentru a-si recupera creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor Buna ziua, Am doua intrebari legate de un contract de imprumut bancar cu garantie ipotecara. Fara sa fac o istorie a problemelor legata de acest tip de ... (vezi toată discuția)