Stie cineva in ce lege scrie ca licentiatii ciclului I de studii universitare(cei care au terminat facultatea cu 3 ani), potrivit sistemului de la bologna, nu pot sa ocupe functii de conducere decat in cazul in care au obtinut si un master in domeniul in care vor sa promoveze? #-o Comentarii pe subiect am gasit o groaza dar baza legala nu o gasesc ... Daca stie cineva sa precizeze legea. Va multumesc
Nu numai in sectorul public diferenta de diploma face diferenta de calificare si pozitie. Si in sectorul privat se va impune cel putin prin nevoia dovedirii abilitatilor profesionale in cazul asigurarilor profesionale, a acoperirii cu personal calificat pentru obtinerea certificatelor ISO etc. Nu trebuie confundata pozitia de salariat si cea de actionar activ in structurile de conducere ale companiei. In primul caz calificarea trebuie dovedita conform legislatiei nationale (armonizata cu cel europeana, similara cu SUA etc.), in cel de-al doilea e decizia si riscul actionarilor
namiru,
in logica legii nu ar trebui sa aiba master (in cazul institutiilor de stat e usor diferit), dar exista probabilitatea ca si facultatea la care e studenta sa se fi "aliniat” ("din mers”, si in cazul celor inscrisi in 2004) la sistemul de credite (sistemul Bologna) – ceea ce nu prea cred, pt ca in lege scrie "incepand cu anul universitar 2005-2006".
Din ceea ce se intampla in practica, la angajare, fiecare angajator interpreteaza dupa cum... reuseste.
Evident, o diploma de master (mai ales in domeniul de licenta) confera o probabilitate mai mare de a ocupa un post de conducere care cere "specializarea” respectiva.
User-ul rotariu are dreptate (si) in privinta ISO...
Face la univ. AICuza, Iasi, fac. de Economie si administrarea afacerilor si are credite din primul an . Din cate am auzit si eu, aceasta facultate a practicat invatamant cu credite de mult timp in urma. Este sau nu aliniata la sist.Bolonia?