Buna,
Ma intereseaza si pe mine in cazul revenirii din CIC si inchiderii contractului de munca cu art.65(1), dupa nici o luna de la revenirea la serviciu, care este articolul unde se specifica obligativitatea patronului de a oferi un salariu compensatoriu angajatului. Pt. ca mie mi s-a spus ca ei au alt contract al lor(pe care evident nu l-am vazut niciodata si de cate ori l-am cerut au dat din umeri) si nu sunt obligati sa-mi ofere nici un salariu compensatoriu, pt. ca acolo nu se specifica. Trebuie facuta o cerere cu nr. de inregistrare in cazul in care sunt totusi obligati sa-l ofere?Cum sa procedez?Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
Multumesc anticipat!
P.S. Iar salariul meu a ramas acelasi de acum 2 ani, de fapt este mai mic pt. ca acum se opresc mai multe contributii la stat si mariri salariale au fost in cadrul firmei. La noi salariul era negociat in euro, desi era trecut in lei pe cartea de munca...asadar se marea/micsora in fctie de cursul euro!
pakos a scris:
1. Faceti cerere pentru incetarea suspendarii. Fiind o suspendare de contract la initiativa dvs, angajatorul nu poate avea el initiativa incetarii suspendarii. Mergeti la serviciu si vedeti ce se intampla. Angajatorul va trebui sa va acorde un termen de preaviz de 20 zile lucratoare, iar apoi sa va inceteze contractul cu art.65(1) din Codul Muncii pentru a putea beneficia de somaj. Daca va concediaza, cereti si un salariu compensatoriu, conform Contractului colectiv de munca la nivel national.