avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
Daca cititi Codul Muncii, contractul se suspenda la initiativa salariatului in cazul concediului pentru crestere copil, nu de drept. Fiind la initiativa acestuia, si incetarea suspendarii, conform principiului simetriei, se face tot printr-o cerere. Angajatorul nu avea voie sa scrie "nu se aproba".
Poate ca este gresit spus cerere, poata ca ar fi mai corect sa se numeasca instiintare.
Angajatorul trebuie sa va primeasca pe acelasi post si cu un nivel salariat cel putin egal cu cel avut anterior intrarii in cic, cu respectarea prevederilo legale in vigoare. Exceptie: cazul in care postul dvs a fost restructurat.
aveti dreptate ,eu am fost dusa in eroare,chiar nu am stiut care-i procedura normala deoarece la mine a fost un pic mai altfel :nici nu nascusem si primisem deja acasa contractul de munca suspendat si bineinteles incadrat intr-un articol gresit (asadar nu facusem cerere)iar cand a fost sa fac dosarul pentru indemnizatie ccc atunci am constatat ca m-a incadrat intr-un art gresit si doar am vorbit cu dansul sa modifice articolul si litera in care ma incadram.#-oOmul din greseli invata ;va multumesc ptr sfat si sper sa mai pot beneficia totusi macar de art 65 lit 1.
Buna,
Ma intereseaza si pe mine in cazul revenirii din CIC si inchiderii contractului de munca cu art.65(1), dupa nici o luna de la revenirea la serviciu, care este articolul unde se specifica obligativitatea patronului de a oferi un salariu compensatoriu angajatului. Pt. ca mie mi s-a spus ca ei au alt contract al lor(pe care evident nu l-am vazut niciodata si de cate ori l-am cerut au dat din umeri) si nu sunt obligati sa-mi ofere nici un salariu compensatoriu, pt. ca acolo nu se specifica. Trebuie facuta o cerere cu nr. de inregistrare in cazul in care sunt totusi obligati sa-l ofere?Cum sa procedez?Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
Multumesc anticipat!
P.S. Iar salariul meu a ramas acelasi de acum 2 ani, de fapt este mai mic pt. ca acum se opresc mai multe contributii la stat si mariri salariale au fost in cadrul firmei. La noi salariul era negociat in euro, desi era trecut in lei pe cartea de munca...asadar se marea/micsora in fctie de cursul euro!
pakos a scris:

1. Faceti cerere pentru incetarea suspendarii. Fiind o suspendare de contract la initiativa dvs, angajatorul nu poate avea el initiativa incetarii suspendarii. Mergeti la serviciu si vedeti ce se intampla. Angajatorul va trebui sa va acorde un termen de preaviz de 20 zile lucratoare, iar apoi sa va inceteze contractul cu art.65(1) din Codul Muncii pentru a putea beneficia de somaj. Daca va concediaza, cereti si un salariu compensatoriu, conform Contractului colectiv de munca la nivel national.
Este vorba de art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010. Acest contract colectiv este obligatoriu pentru toti angajatorii si salariatii din Romania. In CCM la nivel de unitate sau ramura trebuie sa fie prevazute clauze cel putin la nivelu celor din CCMUNN, altfel este un CCM ilegal mintocmit.

ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)