avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea abuziva a unui compartiment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea abuziva a unui compartiment

Sunt intr-o situatie foarte delicata si din aceasta cauza am nevoie de niste sfaturi avizate. De ceva ani de zile conduc un compartiment, un serviciu, mai exact. El, din motive subiective, va fi desfiintat printr-o noua organigrama. Mai exact toate birourile din subordine sunt cedate altor servicii din institutie sub motivul "eficientizarii" activitatii. Din vechiul serviciu va ramane doar un compartiment amarat. Motivul este altul, bineinteles: inlaturarea persoanelor incomode.

Cum pot sa evit acest lucru? Ce sustinere legala pot sa am si pe ce baza pot sa contest o astfel de hotarare? Ce as putea sa invoc in sprijinul mentinerii serviciului respectiv?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2008
vevex, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:57, 23 Decembrie 2008
Am inteles ca va preocupa pierderea functiei dar nu aveti cum sa va opuneti reorganizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare organigrama - reorganizare birou ContSters374025 ContSters374025 Ocup un post de șef birou într-o institutie bugetara (NU suntem functionari publici). Am dat concurs pentru ocuparea postului in 2005, cu plan de ... (vezi toată discuția)
Disperare:mai primesc sporul de conducere? iolanda35 iolanda35 Conform OUG 63/2010 serviciul nostru s-a reorganizat si am ramas din 8 doar 4 persoane,colegii mei fiind redistribuiti in alte servicii.Daca....repet daca ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie danima2001 danima2001 buna ziua in firma in care lucrez urmeaza sa se efectueze o disponibilizare colectiva, reorganizare a societatii. In urma acestei reorganizari, teoretic ... (vezi toată discuția)