avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere lider de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere lider de sindicat

Buna Ziua. Am si eu o problema ca sa zic asa....poate fi concediat din motive care nu tin de persoana salariatului un lider de sindicat angajat cu carte de munca la o societate care nu ii poate oferi un alt loc de munca si care deja este supusa procedurii reorganizarii judiciare. Dupa parerea mea poate, dar ma contrazice cineva? Mai mult deja au fost concediate nenumarate persoane astfel incat nu cred ca mai exista reprezentativitate la nivelul societatii pentru a se constitui legal un sindicat, asa ca cel care vrea sa fie salariat in continuare este lider peste nimic....ma poate ajuta cineva cu un raspuns legal???
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:34, 3 Aprilie 2009
Subiectul topicul deschis de mine era concediere lider de sindicat. Problema sta asa: Societate in reorganizare pe Legea 85. CCM semnat de sindicatul X condus de liderul M. Notificare intentie concediere colectiva vara 2008. Semneaza de primire sindicatul X condus de liderul M. Toamna 2008. Moare liderul M al sindicatului X. Sindicatul X se afiliaza la Confederatia NAtionala CNSLR Fratia. Afiliere data de instanta prin hotarare judecatoreasca. Apare deci sindicatul Y Din confederatie condus de liderul Y.Lideul Y nu face nimic pana in ziua in care dupa ce a fost notificat, preavizat la mai mult de 20 de zile lucratoare cere sa nu fie concediat. Dar liderul Y a devenit lider prin afilierea defunctului Sindicat X la confederatia CNSRL Fratia. Nu vreau sa fac publice numele societatii sau al sindicatului dar este vorba despre o fosta societate destul de mare in judetul Constanta care avea stranse legaturi cu centrala nucleara. Sindicatul Y aparut peste noapte afiliat la Federatia constructorilor de masini nu a prezentat conducerii societatii nici un act legal pana acum. Solicita sa il credem pe cuvant.
In fapt, asta era si ideea topicului creat de mine. Eu societate il pot crede pe cuvant fara a prezenta acte legale de infiintare afiliere, etc.? Dupa parerea mea, cred ca totul ar trebui demonstrat cu dovezi scrise, dar cer si parerea voastra.
Intr-adevar, trebuie sa dovedeasca faptul ca este noul lider al sindicatului..... "Verba volant, scripta manet"
Faceti o notificare sindicatului, prin care solicitati sa va puna la dispozitie copii de pe ultimele modificari referitoare la organele de conducere ale acestuia.
Multumesc pentru raspuns.
Despre notificarea prin care sa solicitati dovada faptului ca este lider de sindicat v-am vorbit si eu in mesajele anterioare.
Din prezentarea situatie am inteles ca ceva ceva cunostinte aveti despre calitatea lui de lider dar ca ii contestati modul in care a ajuns lider. Nici nu se pune problema de a fi crezut pe cuvant. Faptul ca v-ati pus insa aceasta intrebare ma face sa cred ca aveti mai mult decat simpla lui afirmatie.
Va urez la toti sarbatori fericite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 26 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Persoana respectiva nu este liderul aceliu sindicat.Orice modificare in cadrul persoanelor de conducere ale sindicatului , schimbare de adresa, orice schimbare , in urma unei sedinte si prin incheierea unui proces verbal, trebuie adusa la cunostinta instantei , pentru a se produce modificarea in statutul de infiintare al sindicatului.Persoana respectiva este simplu membru de sindicat, eventual.Din cate am inteles de fapt nici nu mai este in acelas sindicat, in noul sindivat poate nici nu figureaza pe lista lor de membri, si,...
Nu se pune problema crederii pe cuvant.

Alte discuții în legătură

Reorganizare sindicat existent cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect Daca la nivel de societate exista un sindicat reprezentativ si societatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Desfintare sindicat. alegerea reprezentantilor salariatilor Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii o societate comerciala, poate renunta la sindicat si poate opta pentru reprezentati ai salariatilor care sa ... (vezi toată discuția)
Dilema sindicat Prekazi Prekazi 1.concediere colectiva la firma care am lucrat; 2.am fost trimis in somaj; 3.am participat la negocierea contractului colectiv de munca,alaturi de membrii de ... (vezi toată discuția)