avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Idee joc online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Idee joc online

Buna ziua.

Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international.

Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, adica dupa ce demarez afacerea pe internet sa inceapa si altii sa demareze acelasi joc pe net.

Ma gandesc la produsul "plicul cu idei" de la OSIM, ce presupune acest produs exact si daca mai sunt si alte produse de acest gen?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alxfirst , utilizator 06:34, 15 Iunie 2012
programele de calculator se pot proteja prin drept de autor- in cazul in care acestea sunt parte a unei inventii -ex un calculator de proces care este parte a unui sistem ce realizeaza o functie tehnica, si care este nou si prezinta un pas inventiv fata de domeniul tehnic, atunci aceste programe sun protejabile si prin brevet (ex.

in cazul jocurilor, protectia poate fi complexa, atat prin dr de autor asupra softului, dr de autor asupra animatiei, si prin marca in cazul unor slogane (ex logoul DANGER CLOSE! a lui EA).

tot prin brevet se pot proteja:
- programe de calculator care realizeaza o functie tehnica (ex care realizeaza marirea vitezei procesorului sau care imbunatatesc performantele unei placi video, sau care controleaza nu stiu ce proces tehnologic, etc) care este noua si prezinta pas inventiv- aceasta protectie prin brevet poate fi si in cadrul unui brevet de procedu (ex a se vedea brevetul european EP2458977 la
[ link extern ] );

programele antivirus pot fi parte a unui brevet de procedeu ( a se vedea brevetul european EP1655682; link
[ link extern ] ).

la EPO (Oficiul European de Brevete) se pot depune inventii pentru a fi brevetate in tarile membre ale conventiei brevetului european (inclusiv RO), dar nu software pentru jocuri de calculator, fiindca conform conventiei, inventia ce se vrea brevetata trebuie sa fie noua, sa prezinte pas inventiv si sa aiba aplicativitate industriala, iar jocurile de calculator nu au aplicativitate industriala.
Va multumesc pentru raspunsul complet, cred ca il va ajuta pe "brandon" sa inteleaga mai bine situatia. De asemenea am aflat si eu un lucru nou.

Intradevar aveti dreptate, mai multe informatii se gasesc si aici in engleza.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum legalizez o idee? Catadaniels Catadaniels Cum pot sa obtin drepturi de autor asupra unei ideei? Am o ideea privitoare la telefoanele mobile.Mi-am facut temele ideea nu a fost pusa in practica inca. ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? ... (vezi toată discuția)