Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui.
Bunicul are un apartament care e inca pe numele lui si a bunicii care nu mai traieste si dupa disparitia bunicului singurii mostenitori legali sunt cei doi copii ai sai.
Bunicul vrea ca dupa moartea sa, prin dezbatere succesorala si testament sa isi scoata fata de la partea de mostenire si sa imi dea mie, fiul ei, partea care i s-ar fi cuvenit.
1. Poate face asta prin aceste doua acte sau nu sunt suficiente?
2. Ce alte masuri ar mai trebui intreprinse ca sa isi scoata fata de la mostenire si partea aferenta acesteia sa i-o dea nepotului adica mie?
3. Ce sanse de reusita are aceasta decizie? E legala?
4. Bunicul are de gand sa lase baiatului sau minim jumatate si partea aferenta ficei sale sa mi-o dea mie, nepotului. El poate decide prin aceste acte exact ce proportii din valoarea apartamentului poate da unuia si altuia in acest caz?
Eu as vrea sa aflu daca din jumatatea bunicului (cel care inca traieste) acesta imi poate lasa mie adica nepotul sau cota parte care ii revenea ficei (mamei mele) dupa ce se va fi facut dezbaterea succesorala.
Nu ma leg de ce parte ii va reveni mamei de la bunica care nu mai traieste (apartamentul fiind inca pe numele amandurora bunic si bunica ).
Deci in acest caz bunicul imi poate lasa mie prin testament ceea ce i se cuvine ficei lui adica mamei mele din partea lui de casa ?
Poate, evident, dar nu va garateaza nimeni ca mama nu va ataca testamentul, solicitand ceea ce i se cuvine (avand in vedere ca deja detine o cota din apartament).