Scuzati-ma ca va deranjez cu o intrebare dar nu m-am lamurit in privinta unui aspect.Solutia intru-un dosar penal urmeaza a fi data zilele astea, de unde pot afla inainte de a fi instiintat acasa?Se publica intr-un registru, se anunta in sedinta publica?La cat timp dupa as putea gasi informatia?
Deci nu se trimite acasa nimic?Eu aflu doar daca ma interesez la registratura?Fac recurs si motivarea o pot face si in ziua inceperii recursului din cate am inteles.
Art. 360 -c.proc.pen.
Comunicarea hotărârii
Copii de pe dispozitivul hotărârii se comunică părţilor care au lipsit atât la judecată, cât şi la pronunţare.
Avand in vedere ca ati fost prezent la judecata si ati lipsit doar la pronuntare, termenul de recurs curge de la data pronuntarii.
Termenul se calculeaza potrivit art.186 al.2 c.proc.- respectiv nu inta in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul si nici ziua in care acesta se implineste, iar intre cele doua zile aveti 10 zile libere ( 10 libere=10 zile calendaristice).
Hotararile penale se redacteaza in termen de 20 de zile de la pronuntare.
Dupa redactarea hotararii aveti posibilitatea sa solicitati eliberarea unui copii xerox a hotararii , copie care poate fi solicitata fie de la instanta de de fond daca dosarul nu a fost inaintat instantei de recurs, fie direct de la instanta de recurs.
Motivele recursului le puteti formula si depune pana la termenul de judecata sau la termenul de judecata fixat pentru judecarea recursului.
Termen recurs
mihai_14
Buna ziua ,va rog frumos sa-mi spuneti si mie, cei in drept, daca termenul de recurs in penal, curge de la data pronuntarii hotararii, sau de cand se comunica ... (vezi toată discuția)