avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cabinet psihologic in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cabinet psihologic in bloc de locuinte

Un cabinet psihologic functioneaza la demisolul locuit al unui bloc ( cu sau fara aprobari !? ). Recent psihologul vinde locatia de la demisol si cumpara un apartament in acelasi bloc , pe aceiasi scara, mai sus , la parter.
Muta cabinetul psihologic in noul apartament si functioneaza in continuare........
Intrarea in cabinet se face prin scara blocului ( pe usa de intrare in apartament )
Pentru a functiona in noul apartament , trebuia sa schimbe destinatia acestui apartament ? Avea nevoie de aprobari ? De la cine ? Ce lege reglementeaza aceasta speta ?
Cel mai recent răspuns: Tudor-Andrei , utilizator 21:32, 17 Noiembrie 2021
Asta o puteti aprecia dv. si in consecinta sa propuneti firmei, cabinetului respectiv intocmirea unei conventii civile intre aceasta firma si asociatie, in care puneti pe hartie procente sau sume fixe de la anumite cheltuieli ale asociatiei, usurand prin aceasta sarcina de plata a restului locatarilor.

In HG. 1588/2007, la articolul 37 (5) se specifica aceasta conventie civila cu privire la consemnarea numarului de persoane in apartamentul respectiv, nu cu privire la altfel de cheltuieli.

Totusi puteti incerca o negociere si pe alte aspecte si poate reusiti sa va intelegeti.
Acest lucru trebuia sa-l faceti la momentul la care patronul firmei a venit sa ceara acordul asociatiei pentru infiintarea punctului de lucru.
Eventual presedintele asociatiei sa mearga prieteneste si sa solicite sa vada autorizatia de modificare a apartamenului. Daca nu o are sau refuza sa o prezinte, mergeti la Primarie initial, la departamentul de resort.

Si sa stiti ca nu exista nici o lege care sa impuna celui care primeste cele mai multe vizite sa plateasca mai mult. Asta tot amiabil o rezolvati.
Un vecin a facut sesizare catre primarie , au venit cei de la departamentul de resort , dar cum au venit asa au si plecat . Noul locatar a motivat faptul ca a cumparat apartamentul deja modificat . Nu pateste nimic..... Este plin de pile...Ce este de facut ?
Eu nu cred in "pile" in acest domeniu. Vedeti ca timpul trece repede si se schimba "pilele".
Studiati bine legea, incercati sa va rezolvati problemele ca intre vecini, iar daca nu se poate apelati la institutiile statului.
Eu, acum cativa ani, am facut o sesizare catre mai multe institutii. Le-am scris denumirea la toate in titlul sesizarii, ca sa vada fiecare dintre ele ca am trimis si altora.
Sesizam incalcarea unor reglementari de catre un cetatean, explicand cu legea, articolul..., cu poze, cu date... am incheiat sesizarea cu speranta ca problema se va rezolva, avand incredere in institutiile respective, chiar daca cetateanul respectiv este vremelnic in conducerea uneia din aceste institutii. Stiam acest lucru si-l stiau toti cei sesizati.
Am expediat sesizare pe email la patru institutii inclusiv celei unde era in conducere cetateanul respectiv.
Dupa trei zile problema s-a rezolvat si dupa vreo 7 zile am primit o scrisoare datata, semnata, stampilata... cu confirmarea ca cele sesizate de mine au fost verificate si ca s-au confirmat, ca s-au luat masuri... Cu multumiri pentru implicare..., sunt indemnat sa revin oricand cu sesizari si propunerii...
Singurul necaz pe care l-am avut duoa rezolvarea problemei si scrisoarea de care va spuneam, a fost ca nu am mai avut acces la adresa mea de email cu toate necazurile ce decurg de aici.
Mi-am facut alta, mi-am anuntat prietenii...
adriantot a scris:


[...]

Singurul necaz pe care l-am avut duoa rezolvarea problemei si scrisoarea de care va spuneam, a fost ca nu am mai avut acces la adresa mea de email cu toate necazurile ce decurg de aici.
Mi-am facut alta, mi-am anuntat prietenii...



Va felicit pentru perseverenta.

Alte discuții în legătură

Acord......buna dimineața, in urma cu un an am obtinut certificatul de inregistrare ... AADRIANA.O AADRIANA.O Buna dimineața, In urma cu un an am otinut Certificatul de Inregistrare pentru Cabinet individual de psihologie, deasemenea si Certificatul de Inregistrare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rugam ! asociatie de proprietari cotroceni, bloc ... evalazar evalazar Buna ziua ! Va rugam ! Asociatie de proprietari Cotroceni, bloc LOCUINTE- S+P+4/2015. Un proprietar - inchiriaza ap. unui Cabinet avocatura -9 pers. si sustine ... (vezi toată discuția)