avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu medical

Va rog sa ma ajutati intr-o problema!
Am un salariat angajat in luna aprilie 2012, iar in luna mai a adus certificat medical pentru ,,urgenta medico-chirurgicala" cod 06.
Calculez indemnizatia numai cu cele 11 zile lucrate in aprilie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 21:48, 9 Iunie 2012
Trebuie adusa adeverinta cu ultimile 6 venituri brute de la angajatorul anterior( angajatorii) sau de la somaj, daca a fost in somaj, sau daca nu a avut pana atunci venituri, sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu a realizat venituri pana la data angajarii la dvs.
Pentru cod 06, legea spune ca asiguratul are dreptul la concediu si indemnizatie fara stagiu de cotizare, insa cu ce se calculeaza n-am prea inteles din lege.
Daca nu a realizat venituri in ultimele 6 luni(nu are de unde sa aduca adeverinta),conform art.70 din Normele de aplicare ale OUG 158/2005 ,actualizata,se poate calcula indemnizatia de concediu medical si in situatia in care stagiul de cotizare este mai mic de o luna.Baza de calcul o constituie venitul lunar din prima zi de activitate pentru care s-a stabilit sa plateasca contributia.Fiind vorba de urgenta medico-chirurgicala,se incadreaza la art.9 din OUG 158/2005,fara conditii de stagiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical - angajat fara venituri in ultimile 6 luni demarela demarela In situatia unui angajat care a realizat stagiu de cotizare de o luna in ultimile 12 luni, dar in ultimile 6 luni nu a lucrat decat 10 zile, iar venituri a mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc beatrice culda beatrice culda Buna ziua, O angajata a revenit din concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani si a intrat imediat incepand cu a 2-a zi in concediu medical cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)