avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Buna ziua,
Dupa moartea mamei am cerut sa fie dezbatuta mostenirea. La dezbaterea mostenirii m-am confruntat cu urmatoarea situatie. Sora mea are o chitanta de mana cu semnatura mea la sfarsit si cu martor pe mama care este decedata, prin care spune ca mi a imprumutata 125000 lei in 2009 si ca daca nu reusesc sa i inapoiez banii renunt la partea mea de mostenire.
Chitanta este scrisa in totalitate de ea si are doar semnatura mea. Semnatura pe care ea mi a luat-o cu ocazia unui alt proces, unde eu si mama am semnat niste hartii in alb pentru ca ea sa ne reprezinte in instanta si cu ce ne a mai spus la momentul respectiv.
Vreau sa stiu daca poate avea castig de cauza cu aceasta chitanta de mana. Tanand cont si de faptul ca mama care era martor nu mai este in viata.
Mentionez ca tot pe baza unor semnaturi a mai facut si atunci declaratii intr-un proces, in numele nostru (al meu si al mamei) pe care apoi le am negat la procuratura si i-a fost data castig de cauza persoanei cu care ea se judeca. Nu mi se parea normal sa spun ceva ce nu era real, la momentul respectiv. Se pare ca de atunci a avut semnaturile noastre si le foloseste acum in instanta.
Sunt disperata, ca nu ma lasa sa mai merg pe la casa batraneasca, spunand peste tot ca este ea stapana, ca eu am sa i dau bani si cate si mai cate.
As dori niste lamuriri juridice, daca se poate!
va multumesc,
stela
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
stanoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:55, 8 Iunie 2012
Intervenţie moderator

@stănoiu, subiectul postat de dvs. aici, a mai fost postat :
aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
ªi aici
www.avocatnet.ro/content/for...
ªi în alte topicuri deschise de utilizatorul @romex.
Aţi primit răspunsuri ,atât pe forum, cat şi prin intermediul mesageriei private.
Prin postarea celuiaşi subiect de mai multe ori şi în mai multe secţiuni ale forum-ului, aţi încălcat punctul 3.3. din regulamentul de postare.
De asemenea ,conform regulamentului avocatnet , fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.
Voi închide acest topic, urmând ca administratorii să decidă cu privire la conturile dvs. multiple.



stanoiu a scris:

Buna ziua,
Chiar daca este vorba despre acelasi lucru, imi cer scuze! Nu am stiut ca si fiul meu a mai intrebat acelasi lucru, eu credeam ca s-a consultat doar cu un avocat platit.
Eu am intrat pe Internet cu ajutorul unei vecine.
Va multumesc pentru intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca NICUIOAN NICUIOAN Buna seara, Va rog si doresc sa-mi spuneti daca in hotararile judecatoresti sunt obligati si legal sa semneze judecatorii, pt. ca am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - mama pleaca cu minorul de la domiciliu; solutii gazsi gazsi buna dimineata.am o intrebare catre dumneavoastra.traiesc cu concubinajul de trei ani avem un baietel de 8 ani acuma vinerea trecuta ma parasit cu copilul nu ... (vezi toată discuția)