avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de divort cine primeste custodia copiilor daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de divort cine primeste custodia copiilor daca sotia nu are serviciu,respectiv carte de munca? si sotul are o afacere personala?

Buna ziua

In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ar reveni custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 5 ani) in conditiile in care mama nu are o sursa de venit de 2 ani,iar tatal are o afacere din care sustine financiar familia (fara carte de munca,insa). La divort, judecatorul tine cont de situatia financiara a celor doi adulti si decide in functie de asta cui sa incredinteze copiii? Au loc discutii cu minorii,adica sunt intrebati cu cine vor sa ramana? Ar putea ramane copiii alaturi de mama daca nu are serviciu? Ar putea ramane alaturi de tata care are bani,insa nu carte de munca?

Mentionez ca mama are o proprietate pe numele ei si traieste (impreuna cu minorii si sotul sau ) in casa parintilor ei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tonylexa , utilizator 08:20, 18 Iunie 2012
nu are carte de munca,dar veniturile sunt legale intr-adevar
eu am un teren pe numele meu si 2 masini
locuim cu parintii mei la curte,iar apartamentul parintilor mei este inchiriat (aceste 2 imobile nu sunt pe numele meu)
din cate inteleg:veniturile trebuie demonstrate, nu e obligatorie cartea de munca,nu? venit inseamna si chirie de pe un bun imobil,corect
de asemenea, cantareste mult prezenta in viata copiilor (pot fi adusi si martori in acest sens)
uneori,pot fi intrebati si minorii cu cine vor sa stea daca asa decide judecatorul
am inteles bine pana acum?

am o intrebare: in ce sens se schimba din toamna? termene legale de depunere a actelor? sau in privinta divortului se schimba ceva legat de custodia/incredintarea minorilor?
Termene, proceduri se schimba din toamna...

Personal, nu recomand incarcarea copiilor cu intrebari de genul "la cine vrei sa stai?", e nedrept.
Nu ne intereseaza imobilele si veniturile bunicilor, ci ale celor 2 parinti, poate nu am fost clara; ele pot fi in orice, legale sa fie. 2 masini? Ale cui sunt in realitate?
masinile sunt cumparate in timpul casniciei, una este luata in urma cu 5 ani cand eram la serviciu inca, cealalta este cumparata in urma cu 2 ani de sot, dar pe numele meu pentru ca eu o foloseam (prima masina a luat-o el sa o foloseasca)
ambele sunt pe numele meu
pe numele meu este si un teren intravilan in alta localitate mostenit de la bunicii mei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Divort Adrian1978 Adrian1978 DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)