avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism la politie

Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire la radierea de la politie... Pe scurt, noul proprietar ar vrea sa nu radiez masina nici de la finante, am refuzat si...ca vanzator fac CV cu clientul, merg la finante si scot fiscalul, radiez masina de acolo, predau toate actele clientului, inclusiv CIV, dupa ce am trecut pe certificat mentiunea "s-a instrainat catre... la data..." si eu nu mai am nici o treaba. Dar ce fac daca clientul NU merge sa o transcrie pe numele lui, sau o vinde mai departe... toate amenzile de la camerele de vignieta si de radar o sa-mi vina mie? Cum ar trebui sa procedez pentru a putea sa o radiez si de la politie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mitsubishi , utilizator 16:06, 18 Mai 2017
Sa vedeti cat de absurd o sa vi se para daca noul proprietar nu o sa inmatriculeze masina si o sa circule cu talonul dvstra si toate amenzile o sa le primiti tot dvstra,eventual poate nu o sa il mai gasiti si asa mai departe.
Dupa ce ati facut actele mergeti impreuna la politie si radiati masina,noul proprietar nu trebuie sa o lase in drum poate sa o duca in prealabil unde doreste.
Am sunat la Serviciul Inmatriculari de pe raza judetului meu, raspunsul a fost asa: "la vanzarea unui autovehicol trebuie sa predau TOATE actele cumparatorului pentru ca acesta sa poata face demersurile de inmatriculare pe numele sau, eu fac radierea de la politie doar atunci cand primesc fisa de radiere ( nu stiu daca m-am exprimat bine, acea parte care se decupeaza din josul CV), DACA am dubii privind corectitudinea cumparatorului sa NU vand masina. Daca in 30 de zile noul proprietar nu o inmatriculeaza pe numele sau, singura cale de radiere de pe numele meu este ca dupa cele 30 de zile sa deschid proces civil impotriva cumparatorului." Acesta a fost raspunsul unei doamne de la Serviciul Inmatriculari cu care am stat de vorba privind aceasta chestiune. Sper ca aceste informatii vor ajuta si pe alte persoane.
Pentru siguranta dvstra sper ca ati inteles ca trebuie sa urmati procedura legala descrisa de mine.Mergeti impreuna la politie cu actele prevazute la art.25 ,se radiaza masina de pe numele dvstra,si cumparatorul are posibilitatea sa-si ia numere rosii cu care sa circule pana o inmatriculeaza pe numele lui,altfel riscati ce v-au comunicat cei de la serviciul inmatriculari.
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, vreau sa vand un autoturism si sa ma asigur ca nu voi primi acasa amenzi de la cumparator pt ca va circula cu masina fara sa o inmatriculeze.
Eu stiam ca in acest moment nu se mai depune certificatul de radiere al autoturismului vandut , cel din josul paginii contractului de vanzare cumparare si ca radierea la Politie se face automat cand cumparatorul o inmatriculeaza.
Nu poti obliga cumparatorul sa o radieze.
Am dreptate?
Aceeasi problema o am si eu.Am primit doua amenzi de la cnadr ptr o masina pe care am vanduto de 5 ani.
Nu mai aveam nici cv nici radierea de pe rolul fiscal si atunci am fost la primarie si am cerut si obtinut duplicate ale acestor acte.Urmeaza sa merg la politie sa solicit radierea si sper sa rezolv daca nu am sa inventez ceva ca ma cautat cnv ptr un accident cu aceasta masina dau o declaratie la politie iar ei sunt obligati sa investigheze.Altceva nu stiu ce sa fac ca nici la furate nu pot sa o dau ptr ca ar fi o minciuna evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Transcrierea proprietatii unui autoturism miki70_is miki70_is Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura? Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)