avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangerea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangerea penala

am o plangere penala de depus impotriva unui comisar sef si subofiter , dar nu stiu carui parchet sa ma mai adresez pentru ca PCA-ul a inchis dosarul, m0am adresat curtii de apel, dar acestia au spus ca nu ma pot adresa curtii direct. Ce as putea face in aceasta situatie pentru ca cei de la pca nu vor sa ii dea in instanta.
Daca ai fi trimis plangerea in termen si in forma ceruta de CPP, fara a fi necesar sa precizezi textul de lege care incrimineaza infractiunea pentru care faci plangerea, chiar daca era adresata gresit, institutia care o primea avea obligatia de a indrepta plangerea catre organul competent cu solutionarea cauzei. Daca ai facut plangere direct la instanta fara sa fi trecut pe la procurorul ierarhic superior, ar fi trebuit sa primesti respingerea plangerii ca inadmisibila! Daca ti-a respins procurorul ierarhic superior, atunci sunt slabe sanse, aproape inexistente sa-ti admita instanta!
Nu poate fi vorba despre competenta parchetului militar , avand in vedere reglemantarile legale care stabilesc ca politistul este functionar public cu statut special ,acesta nemaiavand calitatea de militar , cea care de fapt atragea competenta materiala a parchetului militar.
Vi s-a indicat cum sa procedati si care sunt organele competente in solutionarea plangerilor penale , de asemeni vi s-au indicat si termenele in care pot fi introduse plangerile.
In situatia aratata de dvs , se pare ca nu mai aveti alte solutii legale.
Buna ziua,
Incercati o plangere la I.G.P., totodata la M.I., precum si la C.S.M. si expuneti-va problema.
Daca nu se intampla nimic datii in judecata pe cale civila si ceretile daune materiale si morale pentru prejudiciul suferit. Prejudiciul trebuie sa-l probati. In judecata civila depuneti si toate demersurile pe care le-ati facut peste tot.
Sigur sunt unii care vor spune ca nu veti face nimic decat sa agitati spiritele. Dumneavoastra macari incercati. Ca raspuns trebuie sa va dea fiecare pozitiv sau negativ.
Multa bafta si nervi de otel.
Ati mai avea o cale de atac....cea administrativa......adica seful ierarhic superior.Am constatat ca la parchet nu prea faci nimic ...nu numai impotriva unor angajati ofiteri sau comisari...ci impotriva nimanui.Ati vazut la TV ca nu actioneaza nici cand mergi si te vaiti ca esti amenintat cu moartea.Procurorii s-au invatat sa nu faca nimic decat daca este foarte grav,daca este comanda politica sau este dat la TV.
Cand am facut plangere la seful direct am avut ceva rezultate.Pot sa ma mandresc ca am castigat chiar si un recurs dupa ce am atentionat Presedinta Curtii de Apel Bucuresti despre abuzurile unei judecator.Se pare ca in acest moment cel mai bine este sa va adresati sefului sau direct superior.Nu stiu de unde sunteti si de care comisar va vaitati dar vedeti care este seful direct Apoi mai este Ministerul la care va puteti duce in audienta si cu o plangere bine formulata si temeinica poate reusiti sa rezolvati ce pe alte cai ati esuat.
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
salcianuadriana a scris:

Daca ati putea sa ma ajutati:
- am de depus o plangere penala impotriva unui comisar sef de politie si a unui subofiter de politie. Imi spuneti, va rog, carui parchet ii revine competenta, in momentul in care Curtea de apel a inchis cazul fara sa faca cercetari.

matahachiro a scris:

daca CA a confirmat solutia parchetului atunci degeaba faceti plingere impotriva celor 2 politisti. acestia au lucrat sub supravegherea procurorului iar o instanta superioara a confirmat lucrarile dosarului.
parchetul competent este cel in a carui jurisdictie se afla sectia de politie unde lucreaza cei 2 . adica unde se afla si procurorul care a supravegheat lucrarile din dosar :)


Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)