avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cartea de identitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cartea de identitate

Buna ziua,
Care este prevedrea legala care indica termenul de emitere a cartii de identitate pentru autovehiculele aduse din zona UE.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:54, 15 Iunie 2012
Pentru vehiculele utilizate care au fost inmatriculate ultima data intr-un stat membru al Uniunii Europene, aflate insa la prima inmatriculare in Romania, R.A.R. va elibera cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.), va efectua inspectia tehnica periodica si va certifica autenticitatea vehiculului.
Actele necesare:
- act de identitate solicitant;
- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia);
- documentul de inmatriculare in UE.
Prevederea legala in baza careia se emite de catre RAR cartea de identitate a autoturismului este OG 78/2000-ordonanta privind omologarea, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea comercializarii, inmatricularii sau inregistrarii acestora in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare nelucotos nelucotos BUNA... VREAU SA INMATRICULEZ O MASINA MAZDA, MASINA ESTE DIN ITALIA, ARE EURO4, AM FACUT PROGRAMARE LA RAR, AS VREA SA STIU CAND MERG LA RAR CE DOCUMENTE ... (vezi toată discuția)
Rar jacquelline jacquelline Imi puteti spune daca odata cu obtinerea de la RAR a cartii de identitate a unui autoturism obtin si ITP-ul si certificatul de autenticitate? (vezi toată discuția)
Cod rutier edy_irinel edy_irinel am cumparat o motocicleta fara carte de identitate.ce fac? am contractul de vanzare cumparare,am talonu dar nu am cartea de identitate pt ca este ... (vezi toată discuția)