avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cod rutier

am cumparat o motocicleta fara carte de identitate.ce fac?
am contractul de vanzare cumparare,am talonu dar nu am cartea de identitate pt ca este pierduta.spunetimi ce pot face ca sa pot transfera motocicleta pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: edy_irinel , utilizator 23:18, 14 Decembrie 2012
o declarați pierdută cu serie, nr. nume etc și solicitați o nouă carte de identitate, anexând cererii documentul de publicare a respectivei motociclete+publicarea.
n53 a scris:

o declarați pierdută cu serie, nr. nume etc și solicitați o nouă carte de identitate, anexând cererii documentul de publicare a respectivei motociclete+publicarea.


mersi pt raspuns.eu mam intors de curand in tara si nu prea stiu pe unde sa merg pt a face toate astea.daca vrei sa-mi explici mai pe larg ar fi bine.mersi.
potrivit noii dvs. postări, rezultă 2 variante de cumpărare a motocicletei respective :
1) din România ;
2) dintr-o altă țară.
În opinia mea, ați cumpărat-o din România.Iată, ce spune RAR :
”Conform legislaţiei în vigoare R.A.R. vă poate elibera un duplicat în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate (C.I.V.), cu avizul autorităţii care a efectuat înmatricularea. De asemenea, R.A.R. poate emite un duplicat şi în cazul refuzului de predare a cărţii de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

Actele necesare obţinerii unui duplicat al cărţii de identitate sunt:
- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);
- act de identitate deţinător sau reprezentant;
- act de reprezentare (delegaţie dacă deţinătorul este persoana juridică sau împuternicire notarială dacă deţinătorul este persoana fizică);
Delegaţia trebuie să particularizeze vehiculul prin numărul său de identificare (seria de sasiu), să specifice prestaţia solicitată (eliberare duplicat al cărţii de identitate), să poarte număr de înregistrare şi să fie semnată şi ştampilată de către emitent.
- cerere de eliberare duplicat vizata de autoritatea de înmatriculare;
- exemplar Monitor Oficial cu anunţul publicat.

Vă comunicăm că cele două cereri mai sus menţionate şi trimiterea pentru publicare în Monitorul Oficial se obţin de la sediul unei reprezentanţe RAR.

Pentru această activitate nu este necesară programare prealabilă şi nici prezentarea vehiculului la RAR

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel.: 021 318.17.30 ”
Vă doresc reușită !
multumesc mult pt raspuns.o sa merg la RAR sa rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de identitate auto pierdut CristianDumitru CristianDumitru Am plecat in data de 10.05.2015 din Romania spre Italia, in Ungaria dupa ce mi-am facut vigneta, am pus certificatul de identificare al masinii in buzunar, si ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate andr33apn andr33apn Buna ziua, Care este prevedrea legala care indica termenul de emitere a cartii de identitate pentru autovehiculele aduse din zona UE. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Inmatriculare nelucotos nelucotos BUNA... VREAU SA INMATRICULEZ O MASINA MAZDA, MASINA ESTE DIN ITALIA, ARE EURO4, AM FACUT PROGRAMARE LA RAR, AS VREA SA STIU CAND MERG LA RAR CE DOCUMENTE ... (vezi toată discuția)