avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificarea contributiei la Asigurarile de sanatate si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificarea contributiei la Asigurarile de sanatate si Pensii

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca prin internet pot sa verific daca eu, angajat la o firma, sint prins in sistemul de asigurari de sanatate si de pensii.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 18 Iunie 2012
Cel putin contributia la sanatate puteti verifica pe internet daca va sunt platite contributiile. Accesati site-ul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate careia ii sunteti arondat si gasiti un formular electronic in care va introduceti CNP-ul si veti vedea daca sunteti asigurat sau nu.
La Casa de Sanatate se poate verifica on line prin introducerea cnp-ului doar statutul,asigurat/neasigurat . Dar,daca aveti un cim apareti sigur ca asigurat,chiar daca angajatorul nu a platit contributia.
Cel mai bine este sa va interesati la Administratia Financiara,acolo unde angajatorul depune declaratia unica lunara 112,continand toate contributiile sociale obligatorii si impozitul/salarii.
Pentru a verifica stagiul de cotizare la pensie, va puteti adresa Casei teritoriale de pensii pentru eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dovadă am că sunt angajată și mi se plătește cass? apar neasigurată în sistem Doina Enache Doina Enache Buna ziua! Am si eu o problema si am cam obosit sa ascult in stanga si in dreapta de aceea va cer ajutorul.. Lucrez de aproximativ 8luni la locul actual de ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca angajatorul sa opereze in carnetul de munca dar cas sa nu fie platita catre stat? ciprianSTOICA ciprianSTOICA exista posibilitatea ca in cartea de munca sa fie operat de catre angajator dar CAS sa nu fie platit catre stat?cum pot verifica?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Cum poate angajatul sa verifice daca i-au fost platite contributiile (de sanatate)? Sima2 Sima2 Cum poate un angajat caruia i s-a refuzat eliberarea unei adeverinte de la angajator sa verifice daca acesta i-a platit contributiile la fondul de ... (vezi toată discuția)