avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consilier local vs functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consilier local vs functionar public

un functionar public este ales consilier local....poate cere suspendarea raporturilor de serviciu pe perioada exercitarii mandatului de consilier local pentru a nu exista incompatibilitate?

Asta am gasit pe google:
Candidaturi
Funcţionarul public poate candida pentru o funcţie eligibilă sau poate fi numit într-o
funcţie de demnitate publică (art. 97 al Legii 161/2003).
Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă:
-- pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu
este ales;
-- până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în
cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit.
astept si alte pareri la problema expusa.....cu cine am mai discutat,parerile sunt impartite..fac mentiunea ca functia publica in cauza este una de executie si nu de conducere#-o
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
bpsrm, utilizator
atunci stai linistit. te suspenzi pe perioada mandatului pe legea 161
ideea e in felul urmator: as vrea sa devin consilier local insa fara a fi nevoit sa-mi dau demisia din functia publica(pentru ca nu prea ar da bine.....) ci sa fac o cerere de suspendare a raporturilor de serviciu pe perioada mandatului de consilier local....totusi parerile sunt impartite unii zic ca se poate altii ca nu!
bpsrm, utilizator
Mai nene, ce nu intelegi? Daca esti ales consilier local in alta parte decat la propria primarie, iti suspenzi raportul de serviciu pe durata mandatului in baza art. 94 din legea 188/1999; daca esti si consilier local si functionar public in aceeasi primarie, trebuie sa-ti dai demisia din functia publica, daca vrei sa ramai in slujba cetateanului alegator. In acest ultim caz, primeaza legea 161/2003, ca fiind lege speciala, fata de art. 94 din legea 188/1999.
Kyandra, moderator
stimate moderator kyandra....nu stiu ce studii aveti de va pronuntati asa categoric...eu de asta am scris aici deoarece am vorbit cu mai multe persoane care se pricep la administratie publica iar 7 din 10 se pronunta ca se poate suspenda contractul de munca....daca ma luati cu "mai nene" in conditiile in care nu ma cunoasteti,m-am lamurit....
bpsrm, utilizator

Alte discuții în legătură

Un functionar public poate candida pentru un post de consilier local ? ContSters112256 ContSters112256 [u][b] Functionarul public este obligat sa isi inceteze raportul de actiitate inainte de alegeri ? Sau poate sa isi inceteze raportul de activitate doar in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lisav lisav Buna ziua, Daca un consilier local la primarie de comuna (membru al unui partid politic), este si functionar public in cadrul unei institutii din judet, se ... (vezi toată discuția)
O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)