avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vizita Fisc
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vizita Fisc

Buna ziua!

Pentru un SRL nou infiintat, pentru a trece la a fi platitor de TVA, dupa intocmirea tuturor documentelor necesare se prevede o vizita a celor de la Fisc. Daca Srl-ul are ai sediul social diferit de punctul de lucru, dar la sediul social nu desfasoara nici un fel de activitate....mai este nevoie de vizita celor de la Fisc si la sediul social? sau doar la punctul de lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramo1305 , utilizator 11:03, 22 Iunie 2012
Da, este necesar. Organul fiscal va face inspectia locului unde este stabilit sediul social al societatii. Ei vor constata ca acest sediu social este real, exista material. In acest sens vor intocmi un proces - verbal de constatare care va fi semnat si de reprezentantul legal al societatii.
Punctele de lucru nu sunt inspectate de organul fiscal, decat in anumite conditii.
Atentie cu nedesfasurarea de activitati la sediul social, exista probabilitatea sa nu va aprobe inregistrarea in scopuri de TVA!

Pentru informarea dvs. va propun sa cititi articolul acesta, va este de ajutor pentru a intelege procedura de inregistrare in scopuri de TVA.
www.avocatnet.ro/content/art...
La sediul firmei de obicei se desfasoara "activitati de birou". Verificati certificatul constatator eliberat de ORC.
:luck:
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Herra_, utilizator
lucian huzum a scris:

Da, este necesar. Organul fiscal va face inspectia locului unde este stabilit sediul social al societatii. Ei vor constata ca acest sediu social este real, exista material. In acest sens vor intocmi un proces - verbal de constatare care va fi semnat si de reprezentantul legal al societatii.
Punctele de lucru nu sunt inspectate de organul fiscal, decat in anumite conditii.
Atentie cu nedesfasurarea de activitati la sediul social, exista probabilitatea sa nu va aprobe inregistrarea in scopuri de TVA!

Pentru informarea dvs. va propun sa cititi articolul acesta, va este de ajutor pentru a intelege procedura de inregistrare in scopuri de TVA.
www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organ competent inregistrare platitor tva hillfingerr hillfingerr buna ziua, care-i procedura daca vreau ca SRL-ul meu sa fie platitor de TVA? am auzit ca ar trebui realizat un dosar si depus in alta parte nu la ORC, e ... (vezi toată discuția)
Ce termen au inspectorii sa verifice schimbarea de sediu social moisoiur moisoiur Buna ziua, Am avut o societate care a fost inactiva, am reactivat-o la RegCom si la ANAF am depus declaratia 050 pt schimbare de sediu. Din ce inteleg ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva bob02008 bob02008 Ca sa inscriu o firma nou infiintata , platitoare de tva am inteles ca trebuie ca cei de la ONRC sa imi elibereze un alt certificat constatator din care sa ... (vezi toată discuția)