avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... VERIFICARE CONTOARE APA DIN APARTAMENTE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

VERIFICARE CONTOARE APA DIN APARTAMENTE

DEOARECE AVEM DIFERENTE MARI DE APA, "PIERDERI", AM HOTARAT SA VERIFICAM CONTOARELE DE APA DIN FIECARE AP. AVEM VREUN ARTICOL DE LEGE DE PARTEA NOASTRA, ASTFEL INCAT SA SE POATA FACE VERIFICAREA TUTUROR, FARA CA UNII SA REFUZE ACEST LUCRU?
Cel mai recent răspuns: deltady , utilizator 21:04, 24 Iunie 2012
Legea 230/2007 Art. 15. - Proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartament, cu un preaviz de 5 zile, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna.
@ictudor,
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari, aceasta isi desfasoara activitatea conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007, asa cum s-a specificat mai sus.
Acestea nu cuprind vreun articol de partea cuiva sau altcuiva. Intreaga legislatie in domeniu este in sprijinul proprietarilor organizati in asociatii de proprietari.
Comitetul executiv, condus de presedinte, aplica legislatia si in asociatia dumneavoastra.
:offtopic:
Interventie moderator:

Va rog sa respectati regulamentul forumului si sa nu mai postati textele exclusiv cu litere mari.
Buna seara, Am aplicat si noi regulamentul stabilit privitor la calculul si repartizarea apei...si la verificarea contoarelor la un anumit interval. Dar avem urmatoarele cazuri..... La un proprietar am descoperit ca indexurile de pe contoare sunt cu mult mai mari decat ce a declarat el lunar(ciudat nu?!?!)....- si il banuim ca devia traseul conductelor si cand a auzit ca facem verificari a lasat cateva nopti apa sa curga, ca sa recupereze, de a innebunit vecinii de dedesupt cu zgomotul produs..:), dar nu a reusit sa ajunga la zi - ce putem face in afara de a-l pune la consum pausal pentru cateva luni, si sa luam un instalator independent, sa verifice instalatia? Si apoi......??. Al doilea caz, un proprietar care refuza sa ne primeasca pentru a verifica indexurile de ani de zile si care mereu are ceva de obiectat. L-am pus pausal, pana ne permite accesul...si ne-am trezit cu drumuri (inutile - pentru ca eram in regula cu actele) pe la Primarie(desi respectiva nu a depus la Administratie o reclamatie pentru vreun motiv anume), urmeaza pe la Politie(asa ne-a amenintat) si a si furat bani de la administrator(din vina lui, pentru ca i-a inmanat chitanta inainte de a numara bani, si a avut surpriza ca persoana sa-si fi calculat singura o asa zisa diferenta calculata de ea pe baza tarifului de la Apa Nova..:( ) !! Cum ne ajuta legislatia sa rezolvam astfel de cazuri? Cred ca asta ar vrea si initiatorul subiectului sa afle...:), Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
deltady, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul in apartament. euprotopopescu69 euprotopopescu69 In legea 230/2007 este prevazut ca accesul in apartamentul unui proprietar este posibil cu instiintarea prealabila in termen de 5 zile a acestuia. Noi ... (vezi toată discuția)
Verificarea contorilor de apa de catre membrii comitetului asociatiei de proprietari GIGISURU GIGISURU Buna ziua, Au dreptul membrii comitetului asociatiei de proprietari sa intre in apartamentele proprietarilor si sa verifice functionarea corecta sau ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)