avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de prescriere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de prescriere

Buna ziua,

suspendarea contractului de munca suspenda si termenul de prescriere?

In speta, in perioada 23.03.2010-02.06.2012 am avut contractul de munca suspendat pentru CCC , iar inainte pentru concediul de maternitate.In acest moment am demisionat de la actualul angajator si vreau sa cer plata concediului de odihna restant.Intrebarea mea este : pentru ce perioada in urma mai am dreptul de a solicita acest lucru, avand concediu de odihna neefectuat inca din 2007.

Multumesc!!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2012
NASTUREL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 24 Iunie 2012
Termenul de prescriptie curge indiferent daca contractul de munca este suspendat.

Conditiile pentru suspendarea termenului de prescriptie sunt strict si limitativ prevazute de lege.
Termenul de prescriptie este de 3 ani .. astfel incat va puteti in instanta compensarea CO neefectuat cu cel mult 3 ani de zile in urma .. in speta, din 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a co neefectuat lauraadriana lauraadriana La incetarea CIM salariatul solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in perioada derularii contractului de munca, respectiv 2007-2016. ... (vezi toată discuția)
Data inceput termen de prescriptie pentru solicitare compensarii zilelor de concediu neefectuate NeaMuffy NeaMuffy Buna, Am citit in diverse locatii ca termenul de de prescriptie pentru exercitarea dreptului de a solicita compensarea baneasca a zilelor de concediu de ... (vezi toată discuția)