avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Demisie partid dupa validare consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Demisie partid dupa validare consilier local

Daca un copnsilier local investit, isi da demisia din partidul care l-a propulsat isi pierde postul de consilier?
Cel mai recent răspuns: Medeea Iliescu , Consilier juridic 15:18, 27 Iunie 2012
Da, isi pierde postul.
Potrivit art. 9, alin.2), lit h^1 din Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali, actualizata, "calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului" in cazul "pierderii calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local ramas independent ContSters278216 ContSters278216 As dori sa-mi raspundeti daca un consilier local mai poate avea aceasta calitate urmare a demisiei acestuia din acel partid.Multumesc (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Incetarea calitatii de consilier local popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de ... (vezi toată discuția)