avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... consilier local ramas independent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

consilier local ramas independent

As dori sa-mi raspundeti daca un consilier local mai poate avea aceasta calitate urmare a demisiei acestuia din acel partid.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 19 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali
Art. 9. - (1) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza la data declararii ca legal constituit a noului consiliu ales.

(2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
a) demisie;

...
h^1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea calitatii de consilier local popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de ... (vezi toată discuția)
Consilier exclus luciaemilia luciaemilia prin casatorie am luat si numele sotuluisi am pastrat si numele de fata,in anul 2006 am divortat si fostul sot a cerut sa revenim la numele anteriare,eu nu am ... (vezi toată discuția)
Demisie partid dupa validare consilier local elenaalbean elenaalbean Daca un copnsilier local investit, isi da demisia din partidul care l-a propulsat isi pierde postul de consilier? (vezi toată discuția)