avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA , CASCO - contract leasing incheiat inainte de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA , CASCO - contract leasing incheiat inainte de termen !

Buna ziua,

am cautat pe forum procedura inmatriculare auto dupa finalizare leasing. am descoperit ca in momentul solicitarii inmatricularii la politie trebuie sa existe asigurare valabila. contractul de Leasing a fost incheiat anticipat iar RCA este valabil pana la sfarsitul lunii iulie.
mai este valabila polita RCA ? daca bunul nu mai este al societatii de leasing si polita este "intestata" firmei de leasing, se poate folosi aceasta asigurare pentru inmatriculare? la finalizarea contractului de leasing masina devine proprietatea utilizatorului, PJ care doreste vinderea bunului catre PF.

pe scurt asigurarea RCA, CASCO se transfera ? ramane valabila daca contractul de leasing este incheiat anticipat ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:38, 28 Iunie 2012
Prin incheierea contractului, se schimba propietarul, care are dreptul sa solicite rezilierea politelor si returnarea cotei/prima aferenta perioadei de iesire de sub asigurare.Daca prin contract, asigurarile sunt in sarcina utilizatorului, acesta figureaza ca asigurat si exista instructiuni/conditii de urmat in acest caz(achitarea in avans a contractului de lasing)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat leasingul.nu am r.c.a.in o luna pe ce nume fac asigurarea? ioana.2009 ioana.2009 am avut leasingul pe r.c.i.. am terminat cu ei,dar acum o inmatriculez pe p.j.,cu totul alta decat cea trecuta la utilizator.in timpul lunii in care nu am ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)
Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)