Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. Procedura este ca vechiul proprietar sa depuna o cerere de restituire a taxei iar eu sa platesc din nou taxa, dar surpriza taxa care trebuie sa o platesc este dubla pe motiv ca la masinile peste 14 ani nu se mai tine cont de deprecierea facuta la RAR.
M-am gandit sa o vand vechiului proprietar si sa o inmatriculeze el, dar e posibil sa nu mai fie valabila taxa pe care a platit-o, punandu-l sa plateasca taxa dupa legea care este acum in vigoare.
Atunci sa recapitulez, am cumparat o masina in mai 2012. Cel care mi-a vandut masina a platit taxa de poluare in ianuarie 2011 si nu a inmatriculat masina, a tinut-o intr-un parc auto. Eu am facut dosarul de inmatriculare si am atasat la el dovada platii taxei de poluare pe numele fostului proprietar. Cand m-am prezentat la ghiseul politiei mi s-a spus ca dosarul nu este in regula pentru ca plata taxei de poluare este pe numele fostului proprietar.
M-a indrumat la finante sa platesc taxa de poluare pe numele meu. La finante mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa pe numele meu iar vechiul proprietar va face o cerere de retragere a taxei pe care a platit-o.
nu prea cred ca o recuperati pe asta noua pt ca asta e legala. o sa o platiti, vanzatorul isi ia inapoi banii (ii da AFP-ul) si Dvs o sa ramaneti cu taxa platita