avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu

daca parasesti domiciliul conjugal din cauza disensiunilor familiale trebuie depusa declaratie la politie pentru parasire domiciliu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:43, 28 Iunie 2012
Daca femeia ar fi plecat singura, lasand copiii minori in grija tatalui, i se putea imputa infractiunea de abandon de familie. In cazul expus de dvs nu i se poate imputa asta.
Mai mult, daca mama a parasit domociliul pentru a se apara pe ea si pe copii din fata violentelor tatalui denaturat se poate adresa politiei, cu plangere si totodata instantei de judecata, pentru ca, prin ordonanta prezidentiala tatal sa fie inlaturat din familie, chiar daca este locuinta lui.
Si daca ii lasa si pleca, ce-i lasa in padure ? ii lasa cu tac-sau. Nu, Catalin, nici asa nu ar fi fost un abandon in sensul art ala penal, Mai ales daca d-na ar fi contribuit la cresterea lor, iar fi vizitat etc.

In rest, asa e, d-na poate cere pe calea ordonantei presedintiale evacuarea sotului turbulent pe perioada procesului de divort, insa sunt si in cazul asta ceva conditii de indeplinit. Nu stiu daca va mai fi admisa o astfel de actiune din moment ce d-na s-a mutat deja

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Abandon familie Bogdan Roman bogdan lucian Bogdan Roman bogdan lucian Socrii mei au stat la noi in apartament mai mult de 3 luni in ultimele 5 luni. In urma cu 2 saptamani am avut o discutie aprinsa cu ei soldata cu amenintari la ... (vezi toată discuția)
Abandon al minorului in custodie? yvvv yvvv In urma divortului minorul este incredintat mamei. In ce conditii aceasta poate lasa in grija vecinilor, bonei...ect minorul atunci cand pleaca pentru cateva ... (vezi toată discuția)