avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am cumpărat un apartament executat silit pe care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am cumpărat un apartament executat silit pe care foștii proprietari l-au predat cu distrugeri și fără calorifere și chiuvete. Cui să mă adresez?

Buna ziua.

In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publica, iar in 04.03.2019, dupa aproape 2 ani de procese cu fostii proprietari am reusit sa intru efectiv in posesia apartamentului prin evacuarea fostilor proprietari. Mentionez ca acestia nu au fost prezenti la evacuare, ci au predat cheile executorului judecatoresc. intrand in apartament, am constatat printre altele , distrugerea sistemului de incalzire ( lipsa caloriferelor, a centralei de apartament) si a instalatiei de apa ( lipsa chiuvetelor). Am facut plangere penala pentru distrugere si furt, iar politistul mi-a spus ca nu prea sta in picioare furtul, intrucat caloriferele si chiuvetele nu fac parte din apartament. Cui sa ma adresez cu cereri pentru a afla daca apartamentul, dupa ce a fost dat in folosinta, pentru a afla daca acesta a fost predat cu cele mai sus mentionate?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 13:23, 7 Noiembrie 2019
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obiectul executarii silite a fost bunul imobil
Pentru a constata continutul bunului imobil ar trebui sa analizati concluziile expertizei tehice in baza careia a fost evaluat bunul imobil,care ar trebui sa existe la dosarul de executare silita
Daca pretul de incepere a licitatiei a fost pus in baza creditului,atunci nu a mai fost realizata expertiza de evaluare bun imobil
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANCAIRO ai achiziţionat un imobil la licitaţie! În caietul de LICITAŢIE trebuia să fie scris, dacă imobilul este LIPSIT DE SARCINI, adică, dacă are datorii/ dacă este locuit/ ş.a.a. Dup cele relatate rezultă ca ai achiziţionat imobilul CU LOCATARI şi nu de oricare ci chiar ex-PROPRIETARII. Aşa că..... te-ai cam fript. Dumitale "executorul judecătoresc responsabil cu evacuarea" ţi-a dat cheile şi .... pa si pusi! Nu?! Faptul că ex-proprietarii şi-au luat caloriferele şi instalaţia de încăzire.... chiuvetele ???? Cu părere de rău, ai nervi şi eşti necăjit... fi fericit că acum locaţia este LIBERĂ DE ORICE SARCINĂ, dacă mai are şi comunalele, curentul, gazele, impozitul la zi. În locul dumitale nu aş mai pierde timp, nervi şi bani ca să recuperez ce? Bani c/v utilităţilor extrase din locaţie? O instanţă va hotărâ odată că eşti în drept să fi despăgubit, dar când crezi că un alt executor judecătoresc va pune în practică dreptul dumitale de dezdăunare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Apartamentul a fost luat liber de sarcini. cat priveste raportul de expertiza, acesta a fost facut in anul 2013 prin comparatie cu alte imobile din zona, intrucat acesta nu a permis evaluatorului sa intre in imobil. Fostul proprietar are fff multe popri pentru credite neachitate, pentru restanta apa ( are hotarare judecatoreasca pentru o suma care a ajuns la 9.000 lei) si multe altele. Executarea a inceput in 2012, cand era in vigoare vechiul C.Civ, iar executorul nu era obligat sa instiinteze pe toata lumea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "ancairo".

Daca sunteti in posesia unor probe certe privitoare la "dotarile" apartamentului, la momentul cumpararii acestuia, puteti contacta un avocat.

Daca nu, puteti contacta un magazin de specialitate in vederea redotarii corespunzatoare a apartamentului.

Mult succes !!!

Alte discuții în legătură

Distrugerea imobilului achizitionat la o licitatie sustinuta de un executor boggy_2012 boggy_2012 Buna ziua Am urmatoarea speta:am achizitionat un apartament la o licitatie publica,sustinuta de un executor judecatoresc.In momentul in care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Distrugere apartament nickdmx nickdmx In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: ... (vezi toată discuția)
Executare silita elisabeta74 elisabeta74 Ce se intampla daca fostii proprietari ai unui apartament, care a fost vandut in urma unei licitatii de catre un executor judecatoresc, vandalizeaza ... (vezi toată discuția)