avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot incheia antecontractul prima casa doar cu 2 din 3 ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot incheia antecontractul prima casa doar cu 2 din 3 proprietari?

Buna seara,

Am o mica problema: vreau sa achizitionez o lucuinta prin programul prima casa, imobilul este mostenire, iar mostenitorii sunt 3( 2copii +parinte, copii sunt majori), toti 3 sunt de acord sa vanda doar ca unul dintre copii este plecat in strainatate.
Intrebarea mea este daca pot face la notar antecontractul doar cu cele 2 persoane din tara(care detin impreuna 5/8 din imobil), iar cel din strainante sa vina doar la final ca sa semneze contractul de vanzare cumparare.
Care sunt variante? Se poate ca persoana din strainatate sa nu mai fie nevoie sa vina in tara (nici macar pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare) si sa faca o imputernicire notariala pentru fratele/mama ei? Este nevoie sa vina atat la semnarea antecontractului cat si la contract?
Multumesc anticipat,

O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: tasha8708 , utilizator 22:55, 3 Iulie 2012
Antecontractul trebuie semnat de toti trei in calitate de coproprietari, altfel cei doi pot sa promita spre vanzare doar cota lor nu si a celui care lipseste. Insa atat la antecontract spcat si la contract cel din strainatate poate mandata prin procura pe unul din cei doi coproprietari aflati in Tara sau si o alta persoana pentru a semna aceste acte si a incasa partea de pret ce I se cuvine. Se face o singura procura pt cele doua acte fie la Consukatul Romaniei din Tara respectiva fie la un notar din Tara respectiva , in acest caz din urma apostilata sau supralegalizata trimisa in Romania si tradusa si legalizata traducerea.
Multumesc mult pentru raspuns. O seara placuta sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune la un notar local in strainatate dan_de dan_de Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)