avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia fratilor la pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia fratilor la pensia de intretinere

Fostul meu sot incearca pe diverse cai sa plateasca o pensie de intretinere cat mai mica pentru copilul sau minor. Invoca motive de sanatate si face dovada cu o pensie medicala de 500 lei. In realitate activeaza in cadrul unei societati comerciale al carui patron este alt copil dintr-o alta casatorie a fostului meu sot.
La instanta nu am reusit niciodata sa fac dovada veniturilor reale pe care le obtine, pentru ca pe numele lui nu figureaza nimic in afara de pensia medicala Acum copilul meu a intrat in clasa a XII si are nevoie de sustinerea financiara a tatalui si a celorlalte persoane obligate la intretinere.
Intrebarea mea este urmatoarea : daca chem in judecata, alaturi de tatal copilului si pe fratele copilului meu , cel care detine societatea comerciala, am sanse sa obtin obligarea fratelui alaturi de tata, pentru plata unei pensii de intretinere ?. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
ilinca60, utilizator
Nu are rost sa intru in amanunte, voiam doar sa mai aud si alte pareri.
Stiam ca actiunea este admisibila, sigur in conditiile legii si pe baza probatoriului administrat la instanta.
Citisem la un moment dat o decizie a ICCJ , prin care bunicii erau obligati alaturi de tata la plata pensiei de intretinere pentru un student. In cazul asta, bunicii nu mai sunt, deci pot fi obligati fratii si surorile care oricum isi datoreaza intretinere dupa parinti si inaintea bunicilor.
Cum se face dovada in instanta este deja un alt aspect, care tine de fiecare caz in parte. Buna credinta se prezuma iar reaua credinta trebuie dovedita, lucru pe care trebuie eu sa-l dovedesc in instanta pentru a-mi apara drepturile fiului meu.
Am fost insa putin contrariata de primul raspuns " total imposibil ".
Oricum multumesc pentru ambele opinii.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
ilinca60, utilizator
Doamna,
Copilul dv este in clasa a XII. Pana la finalizarea unui asemenea proces, pe care aveti toate sansele sa-l pierdeti si sa mai achitati si cheltuieli de judecata, fiul dv termina scoala. Apoi, pensia de intretinere se calculeaza raportat la venitul incasat, si la numarul minorilor aflati in intretinere, nu la cifra de afaceri a firmei. Firma are personalitate juridica distincta si este strina de raporturile de familie.
.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intretinere ralu_2008 ralu_2008 in prezent, exista vreo lege care sa reglementeze ca bunicii au o obligatie de intretinere nepot minor alaturi de parintele care este obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mama îl îngrijea pe tata nevăzător la domiciliul ... sarbe sarbe Bună seara! Mama îl îngrijea pe tata nevăzător la domiciliul lor ,până în august când s a îmbolnăvit și mi a cerut să o primesc la mine până ... (vezi toată discuția)