avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locatiune sau inchiriere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locatiune sau inchiriere.

Am si eu o intrebare. Un contract prin care proprietarul unui teren ii asigura folosinta acestuia unei societati comerciale pentru a fi utilizat ca parcare poate fi incadrat drept contract de inchiriere sau ramane doar de locatiune? Conteaza si ce prevad partile? Mersi.
Cel mai recent răspuns: damien , utilizator 09:54, 5 Iulie 2012
Nu este diferenta intre inchiriere si locatiune.
Potrivit Art. 1777 ncc, "locatiunea este contractul prin care o parte, numita locator, se obliga sa asigure celeilalte parti, numite locatar, folosinta unui bun pentru o anumita perioada, in schimbul unui pret, denumit chirie",
iar Art. 1778 ncc alin.(1) prevede ca: "locatiunea bunurilor imobile si aceea a bunurilor mobile se numeste inchiriere......"
Da, scuze. Totusi ceea ce ma intereseaza este daca se incadreaza sau nu in art. 1778(3).
Da, se incadreaza in prevederile Art. 1778(3) si are relevanta ceea ce prevad partile in cuprinsul contractului de locatiune
Deci pot inlatura prevederile? Mersi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune euaditza euaditza Strabunica mea a decedat in 1996. Dupa moartea acesteia mama() a platit impozitul pe pamantul pe care aceasta la avut (pe numele decedatei prin persoana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camion cornell41 cornell41 Buna seara, Am un camion de 7,5 t si este inmatriculat pe persoana fizica. Doresc sa-l inchiriez unui SRL.Cum procedez? Fac un contract de inchiriere la ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere? adela05 adela05 Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)