avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Strabunica mea a decedat in 1996. Dupa moartea acesteia mama() a platit impozitul pe pamantul pe care aceasta la avut (pe numele decedatei prin persoana ei),iar de vreo 4 ani a dat pamantul in arenda.se poate pune problema de uzucapiune?mentionez ca niciunul din mostenitorii strabunicii nu au fost interesati de pamantul respectiv,
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 17:30, 19 August 2014
da ...se poate pune problema
cum vedeti dvs arenda?
pamantul a fost dat in griaja unui inginer care il lucreaza iar o parte din recolta i-a fost data mamei.
Ce înţelegem prin arendare?

Potrivit art. 1778 alin. 1 din NCC, locaţiunea bunurilor agricole poartă denumirea de arendare.

În conformitate cu prevederile art. 1777 din NCC, locaţiunea este contractul prin care o parte, numită locator, se obligă să asigure celeilalte părţi, numite locatar, folosinţa unui bun, în schimbul unui preţ, denumit chirie.

Cu alte cuvinte, plecând de la definiţia locaţiunii, putem afirma că arendarea are drept obiect exploatarea pe o durată determinată a bunurilor agricole, contra unui preţ stabilit prin contractul încheiat (contractul de arendare) între proprietarul bunurilor agricole, pe de o parte, în calitate de arendator, şi locatar, pe de altă parte, în calitate de arendaş.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune sau inchiriere. damien damien Am si eu o intrebare. Un contract prin care proprietarul unui teren ii asigura folosinta acestuia unei societati comerciale pentru a fi utilizat ca parcare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren emilianconstantin emilianconstantin Am inchiriat 2500mp din o suprafata de 5000 mp la o socitate comerciala pentru activitati industriale si pe care s-a construit o instalatie si un drum de ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat este asimilat celui de inchiriere? adela05 adela05 Este adevarat ca in Noul Cod Civil, Ctr de Comodat este asimilat Ctr de Inchiriere? Ma ajutati si cu un temei legal? Multumesc (vezi toată discuția)