avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

va rog daca ma puteti ajuta pentru rezolvarea unei probleme!un angajat are concediu medical 120 de zile,pentru stabilirea concediului de odihna sa ia in calcul si perioada concediului medical?adica din 12 luni scad cele 4 luni de CM si calculez CO?Va multumec anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 8 Iulie 2012
Dispozitiile in vigoare privind C.O. se gasesc in art.144 - 151 C.mun.

Pentru sectorul bugetar exista si HG nr.250/1992.
ciuspirel

Calculati co pt.intreg anul 2012,adica pt.8 luni,cele 4 luni de medical nu intra in calcul.
In legislatia din RO se aplica prevederile art.145(2) Codul Muncii si nu prevederile comunitare in materie in care durata cm nu modifica durata co.

art145(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.


Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic: Interventie moderator

Conform pct.2.6, din Regulament, puteti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referiti..


Deja nu mai inteleg,daca angajatul are dreptul la 25 zile de concediu de odihna pentru anul 2012 si in anul 2012 are concediu medical 4 luni ,eu calculez concediul de odihna pentru cele 8 luni ,fara sa iau in calcul directiva europeana 2003/88/CE?
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o anumita interpretare dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

In acest sens, pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari angajaturl va trebui sa actioneze in instanta pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in cazul in care jumatate de an salariata a fost in concediu medical iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: salariata unui institutii bugetare angajata cu contr. individual de munca are concediu medical din ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna, afectata de concediul medical? Mickey13 Mickey13 Buna ziua. In urma cu cateva zile am avut anumite neintelegeri la serviciu, neintelegeri datorate de durata concediului de odihna. Mai precis, daca durata ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna andres1901 andres1901 va rog mult spuneti-mi daca am dreptul la co.....in anul 2011 luna februarie m am angajat anul aceesta in luna iulie am renuntat la serviciu din motive ... (vezi toată discuția)