avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular A1 necesar sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular A1 necesar sau nu ?

Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, cu locul montajului in Italia. Ma voi deplasa acolo impreuna cu inca 2 angajati, cu durata totala de 7 zile, din care 5 zile efectiv vor fi lucratoare. Nu sunt din pacate lamurit,daca este sau nu necesar formularul A1, deoarece, din cercetarile mele online, ar rezulta ca teoretic ma incadrez in cazurile care NU necesita acest formular, pe motiv ca instalarea/montarea lucrarii nu depaseste ca durata numarul de 8 zile.
Imi puteti confirma sau infirma aceasta informatie, in baza legilor in vigoare?Sau informatia detinuta de mine nu mai este de actualitate?
Cel mai recent răspuns: confidus , utilizator 16:19, 28 Ianuarie 2015
In cazul in care nu detine formularul A1 , atunci exista posibilitatea de a plati impozite in strainatate.
Ok, dar la ce suma? La salariul minim pe economie? Sau se va impozita si diurna?

Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am si eu un caz de genul acesta. O firma norvegiana ne-a angajat pe noi sa lucram in Germania. Noi detinem certificat A1, dar noi neavand destula forta de munca trebuie sa angajam subcontractori (tot romani) dar ei nu au inca certificatA1. Daca ei vor obtine certificat ii putem lua acolo sa lucreze pentru noi? Se spune ca ei trebuie sa fie doar angajati ai firmei noastre... Daca se poate un raspuns... Va multumesc.
Intr-adevar, acei salariati trebuie sa fie angajatii dvs.
Multumesc pentru raspuns. Dar o alta posibilitate de a aduce romani acolo... as putea sa angajam o firma locala...dar as vrea ca banii sa vina in tara sa nu ramana tot la ei :).

Alte discuții în legătură

regulament (cee) nr. 1408/71 mihaiantonache mihaiantonache Buna seara, Citez dintr-un mesaj gasit pe forum: \"Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 Borza Borza Buna, Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al ... (vezi toată discuția)
Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)