avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura transport IT-RO fara tva!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura transport IT-RO fara tva!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati.
Am de relizat o factura ce reprezinta un transport din Italia in Romania, facturarea se face catre o firma din Italia.
Firma din Romania este platitoare de TVA si este inscrisa in ROI, iar firma din Italia este platitoare de TVA dar nu stiu daca este necesara sa fie si ea inscrisa in ROI.
Am dreptul sa factureze contravaloarea transportului fara TVA, cu specificatia "scutit cu drept de deducere" la rubrica Tva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 12:45, 6 Iulie 2012
Toate operatiunile circumscrise unei operatiuni de export sunt scutite de TVA.
verificati codul de tva al societatii din italia aici:
[ link extern ] /

daca beneficiarul are cod valabil de tva veti factura fara tva, cu mentiunea neimpozabil in romania, conform art. 133, alin 2 din codul fiscal.
Va multumesc.
Am verificat codul de tva al firmei din Italia, dar apare ca este numar invalid de inregistrare pentru TVA, in aceste conditii se mai poate realiza facturarea fara tva?
Multumesc, o zi buna.
Mai incercati din nou si rugati partenerul italian sa va trimita codul corect. Este posibil sa fie o greseala pentru ca ei nu se joaca acolo cu aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)