avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vandut auto cu cvc, radiat fiscal, dar neinmatriculat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vandut auto cu cvc, radiat fiscal, dar neinmatriculat de cumparator.

am vandut un autoturism audi, din 2003, care nu avea taxa platita si am convenit sa nu completez pe certificatul de inmatriculare rubrica "instrainat catre" pt a nu avea probleme in trafic si pt a nu fi nevoit sa plateasca taxa care ar fi destul de mult. in cazul in care la un moment dat doresc sa radiez masina si de la politie(sa-mi recuperez nr de inmatriculare) am aceasta posibilitate?
ma gandesc aici ca el ar putea sa ia amenzi de rovinieta sau de circulatie si sa mi le trimita mie acasa. mi-a zis un politist ca la ei nu ar avea valoare cvc'ul si in cazul amenzilor va trebui sa le platesc eu...mi se pare absurd sincer...
intrebarea este: in cazul in care el devine neserios, as putea merge la politie cu fiscalul si cu actul de vc pt a radia masina de pe numele meu si recuperarea numerelor de inmatriculare?
pot face lucrul asta si peste 6 luni de la semnarea cvc de exemplu?
o alta speta: cumpar masina de la un prieten, fac vc, o inregistrez fiscal, dar o inscriu peste 6 luni, dupa ce expira rca. e ok?
iau vreo amenda atunci?peste 6 luni cand o inscriu?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: mircea_thegreek , utilizator 11:01, 5 Aprilie 2015
Buna ziua!
Nu stiu daca mai aveti posibilitatea sa recuperati numerele de inmatriculare deoarece trebuia sa platiti o taxa de rezervare numere la politie.
In prezent masina este radiata de pe numele dumneavoastra din punct de vedere fiscal si nu necesita radiere la politie. Amenzile neplatite se duc la fisc si acolo apare vanduta masina.
In multe cazuri am intalnit ca o masina cumparata si nedeclarata la fisc sa fie automat inscrisa la primarie ( in general masinile cu motoare mari- am cumparat un bmw seria 7 3000 diesel si m-am dus sa il inscriu peste 8 luni. Am avut surpriza sa constat ca era inscris din oficiu. Cei de la Ploiesti au trimis instiintare la Bucuresti.)
Amenda se plateste la finante daca nu declarati masina in termen de 30 de zile. Eu am declarat dupa 3 ani si am platit 700 lei la sectorul 2.
amenzile care vin prin posta(camere politie sau rovinieta) vin pe adresa unde este inregistrata masina. primesti plic acasa, nu se duc direct la finante. intr'adevar, se duc la finante si cei de acolo instituie poprire pe conturi doar daca nu este platita la timp, iar cei de la finante sunt convins ca nu verifica daca eu mai am sau nu masina sau daca e radiata si daca da pe ce nume este acum masina. ei instituie poprirea in baza unor documente venite de la militie, iar la cei de la militie masina apare pe numele meu in continuare... cineva de acolo mi-a spus ca eu daca ma duc cu ctr de vanzare cumparare ei nu-l ia in seama, n-are nicio valoare daca masina nu e si inscrisa desi repet, mi se pare absurd. de unde as putea eu sti cand instrainez bunul ca cel care o cumpara nu o si inscrie pe numele lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)