avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorie IFN neachitata
Discuție deschisă în Executare silită

datorie IFN neachitata

Buna ziua!
V-as ruga frumos sa ma lamuriti in urmatoarea speta: in urma neachitariii unui credit, am poprire pe salariu in cuantum de 1/2. din luna august 2011.Din pacate,in luna ianuarie am facut un imprumut la un IFN si din luna februarie nu am mai putut achita ratele.Saptamana trecuta m-au cautat la servici 2 domni(inclusiv reprezentantul societatii cu care m-am inteles numai in limba engleza si care dadea pe afara de important ce era, cu toate ca nu avea mai mult de 25 de ani) si m-au somat sa platesc macar o treime din restanta (aprox.300 lei).Ori, aceleasi probleme cardiace care m-au impins la acest credit ma fac sa nu pot plati acum decat cel mult 2 milioane.
Ma interesaza sa stiu ce pot pati daca nu platesc, avand in vedere ca stau cu chirie, nu am masina si in casa nu am decat un TV din 2005 , un frigider din 2000.si un calculator din 2004.Pentru acestea nu am niciun act care sa justifice ca sunt ale mele sau nu. mai mult decat sa se inscrie la masa credala alaturi de banca ce a instituit poprirea, ce pot face? Efectiv nu am de unde, decat daca renunt la tratamentul cardiac.Tinerelul acela spunea ca am salariu, deci, plateste!!
Multumesc si scuzati povestea!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 12:20, 13 Iulie 2012
Am o nelamurire! Daca pana in prezent aveti o poprire de la o banca, cum se opreste 1/2 din salariu? Cota legala este de 1/3 din salariu! Doar daca nu cumva aveti mai multe popriri! In cazul in care nu achitati creditul la IFN, porbabil ca se va ajunge la executare silita, dar popririle cumulate nu pot depasi 1/2 din salariu dvs.
Buna ziua!
Imi cer scuze pentru exprimarea nu foarte clara.Este adevarat, am 2 popriri (si de la asociatia de proprietari) si aceasta este cauza pentru care mi se opreste 1/2 din salariu.In concluzie, acel IFN nu poate decat sa se inscrie la masa credala alaturi de ceilalti 2 creditori.Odata cu acest lucru inteleg ca se va mari perioada in care voi avea salariul poprit (din moment ce se mai adauga o suma!).Dar pentru acest lucru IFN-ul nu trebuie sa aiba o hotarare judecatoreasca? Sau acel contract neonorat de catre mine este suficient?
Multumesc frumos!
Termenul de ,, masa credala,, se foloseste in pocedura insolventei! Ideea este ca , asa cum am precizat mai sus, contractele de credit bancare sau IFN sunt titluri executorii prin efectul legii. La primirea cererii de executare de la IFN, executorul judecatoresc solicta incuviintarea executarii de la instanta de judecata unde aveti domiciliul sau unde are sediul angajatorul. Aceasta Incuviintare emisa de instanta este o simpla formalitate, nu o judecata in sine si se da fara citarea partilor, in camera de Consiliu. Toate popririle cumulate nu pot depasi 1/2 din veniturile nete!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie pt. credit firma in insolventa carmenang carmenang Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in ... (vezi toată discuția)
Popriri salariu luciffere luciffere Ma aflu in urmatoarea situatie. Datorita faptului ca nu mi-am mai putu platii creditele, 3 la numar, primele doua institutii au trimis angajatorului executare ... (vezi toată discuția)