avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arest preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arest preventiv

Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la nici un proces , eu fiind plecat cand a inceput urmarirea mea penala , m-am interesat si s-a aprobat propunerea de arestare preventiva . A trecut un an de cand a inceput procesul in care imiplicate erau mai multe persoane ele fiind arestate preventiv , dar eliberat si primind pedeapsa cu suspendare . Nu am antecedente penale , da imi este foarte frica . Ce as putea sa fac sa fie bine ? va rog sa ma ajutati sunt disperat?
nu sunt condamnat , inca , va urma inca un proces peste 2 luni , este posibil sa fiu condamnat asa de curand ?
De aceea intreb aici ce este mai bine pentru mine ? sa plec in tara sa ma predau , sau sa raman , chiar nu stiu ce sa fac . SI ma reprezinta avocatul din oficiu .
In februarie s-a aprobat sa fiu arestat preventiv pentru 29 de zile . Iar de atunci am mai fost citat la 1 sau 2 procese , dar nu s-a decis nimic din cauza lipsei mele .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
Dumitru111, utilizator
Daca veti fi judecat in lipsa probabilitatea de a primi o pedeapsa cu executare este foarte mare.
Veti avea insa dreptul ulterior, dupa ce veti fi extradat, la o rejudecare dupa extradare daca nu veti fi extradat in cursul acestei judecati.

Pentru a va lamuri ar trebui sa mearga un avocat la dosar pentru a vedea exact care sunt probele in acuzare, printre care si declaratiile celorlalti coinculpati.

Daca ceilalti au primit o pedeapsa cu suspendare si doar dvs. va mai judecati probabil ca ceilalti inculpati au uzat de prevederile art 320 indice 1 C.pr. pen.

Daca dvs. sunteti considerat de parchet sef al retelei nu cred ca aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare daca exista probe in acuzare.
Daca nu exista probe suficiente in acuzare puteti fi achitat de instanta.

Va multumesc mult pentru raspuns. Sa elucidam putin lucrurile , dintre toti eu eram cel mai mic , vreau sa spun ca nu aveam mare treaba cu ce se intampla , doar ca unul dintre ei era cel mai bun prieten al meu . Nu cred ca ma considara seful retelei . Si am luat legatura cu unul dintre faptasi care mi-a zis ca eu nu is asa grav ca restul , doar ca problema e ca nu m-am dus la procese , si mi-a mai spus ca au recunoscut toti tot , asta insemnand ca a recunoscut si despre mine ca eram un ,,nimic" . Cum va spuneam , in sept sau oct nu mai retin sigur au fost perchezitiile domiciliare , iar domiciliul meu nu a fost perchezitionat , asta probabil pentru ca nu era nimeni acasa , si pe ceilalti i-au arestat pe toti (preventiv care sa prelungit inca de 2 ori ) , m-am uitat pe internet la dosare si am vazut ca deabea in februarie s-a aprobat arestarea mea preventiva fiind intr-un dosar cu un altul pe care nu iil cunosc , de atunci am mai fost citat de 2 ori . Mentionezi ca au fost 6 faptasi din care eu cunosc doar 2 , deci cum spuneam adineaori sunt un ,,nimic" . Cred ca v-am facut sa intelegeti cat de cat , acuma as vrea sa imi spuneti cam ce credeti dumneavoastra ca se poate intampla? (dorguri de risc)
Dupa parerea mea nu este deloc in regula arestarea in lipsa a persoanei decat in conditii exceptionale, ceea ce in general nu prea se intampla.
Din moment ce au emis mandat de arestare preventiva daca veniti in tara veti fi arestat pe aeroport.
Problema este cumva ca, din acest motiv va este frica sa veniti in tara si sa va exercitati dreptul la aparare.

Asa stand lucrurile, aveti varianta de a risca sa va prezentati in tara si sa va aresteze la intrarea in tara si sa va judecati in stare de arest preventiv cu speranta ca veti putea primi o pedeapsa cu suspendare.

Daca veti primi o pedeapsa cu executare situatia va fi mai complicata.

Revin la prima idee exprimata mai sus si sustin ca nu este in regula arestarea in lipsa deoarece va face sa va fie frica sa veniti in tara la judecata.

Daca nu v-ati sustras de la urmarirea penala ar putea fi o idee buna sa va prezentati...la proces...deoarece daca toti au primit o pedeapsa cu suspendare puteti avea si dvs. sanse...
Deci sa inteleg ca ideea cea mai buna ar fi sa ma reintorc in tara ? Si am vreun risc sa fiu condamnat cu executare si cat as primi in plus pentru ca nu am fost in tara tot acest timp ?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
Dumitru111, utilizator

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare preventiva - neprezentare, consecinte MitzaCluj MitzaCluj Daca am primit mandat de 10 zile in lipsa, patesc ceva daca nu ma prezint? o noua pedeapsa? Nu cred ca voi mai primi si alte 10 zile dupa... fapta se ... (vezi toată discuția)