avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arest preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arest preventiv

Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la nici un proces , eu fiind plecat cand a inceput urmarirea mea penala , m-am interesat si s-a aprobat propunerea de arestare preventiva . A trecut un an de cand a inceput procesul in care imiplicate erau mai multe persoane ele fiind arestate preventiv , dar eliberat si primind pedeapsa cu suspendare . Nu am antecedente penale , da imi este foarte frica . Ce as putea sa fac sa fie bine ? va rog sa ma ajutati sunt disperat?
Aceste aspecte constituie aparari pe care urmeaza sa le discutati cu avocatul dvs.
Se poate intampla si sa primiti o pedeapsa cu executare chiar daca veniti in tara la proces insa daca nu va prezentati la proces probabilitatea de a va fi aplicata o pedeapsa cu executare este mult mai mare in aceasta ultima ipoteza.
Avocatul dvs. poate sa mearga la dosar ca sa il studieze si sa traga anumite concluzii.

Nu cred ca s-ar pune problema sa primiti un arest preventiv in plus pentru motivul ca nu ati fost in tara pana in prezent.Nu ar fi deloc drept sa se intample asa, daca avocatul dvs. ar sti sa expuna instantei motive argumentate si ati putea avea noroc sa faceti mai putin arest preventiv decat ceilalti coinculpati.
Doar problema sustragerii de la cercetarea penala si de la judecata ar putea genera probleme juridice.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La un proces de acum o luna soltia era asta ,,Solutie: Faţă de lipsa inculpatului" la un proces de acuma cateva zile apare asta ,, Solutie: În vederea administrării probaţiunii. " si v-a urma unul peste 2 luni , inseamna ceva pentru dumneavoastra? Si la ce ma pot astepta cel mai grav ? Va multumesc din nou si imi cer scuze ca va rapesc din timp dar chiar nu stiu ce sa ma mai fac . De ce natura pot fi aceste probleme juridice de care vorbiti , chiar nu sunt in tema de loc cu asta. Stima!
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
Dumitru111, utilizator
Poate insemna ca ati putea sa fi pierdut beneficiul art 320 indice 1 C.pr. pen. de care au beneficiat probabil ceilalti coinculpati.
Din moment ce se vor administra probe deja situatia dvs. pare sa devina mai complicata decat a celorlati coinculpati.
Insa...pe de alta parte nici nu ati fost audiat vreodata.
Incercati sa va angajati avocat cat mai rapid pentru a se intelege exact motivele pentru care ceilalti au primit o pedeapsa cu suspendare si sa va aparati acum sau mai tarziu...
Sa inteleg ca e destul de grav , asta ma ingrijoreaza din ce in ce mai tare , si nu inteleg de ce sunt bagat in asta cand ceilalti erau de fapt vinovat , vina mea fiind una mica. Mi s-a pus avocat din oficiu , dar cred ca ar fi mai bine sa angajel altul , dar habar nu am nimic , is foarte confuz si in acelas timp foarte ingrijorat . Vreau doar sa nu fiu condamnat cu executare , eu nu am avut niciodata probleme de gen , ma refer la antecedente . Vreau doar sa imi vad cumva de viata mea. Chiar sunt la pamant!
Avocatul poate examina materialul probatoriu aflat la dosarul cauzei si sa va informeze ulterior daca exista probe in acuzare si care ar fi apararile posibile initiale.
O vina mica poate insemna ca sunteti vinovat.Insa se poate aplica o pedeapsa cu suspendare in conditiile legii.
Doar daca nu ati avea nicio vina ati fi nevinovat si in consecinta achitat de instanta.

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare preventiva - neprezentare, consecinte MitzaCluj MitzaCluj Daca am primit mandat de 10 zile in lipsa, patesc ceva daca nu ma prezint? o noua pedeapsa? Nu cred ca voi mai primi si alte 10 zile dupa... fapta se ... (vezi toată discuția)