avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren coproprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren coproprietate

doua persoane detin in coproprietate(in devalmasie cote de 1/1) un teren.Unul dintre ei construieste legal, cu proiect si autorizatii din fonduri proprii o casa.Celalat care nu a contribuit cu nimic la construirea casei, dar la inceput si-a dat acordul pentru construirea acelui imobil se adreseaza BCPI local cu o cerere de intabulare a dreptului de proprietate prin construire, fara stiinta celui care a construit imobilul.
Cererea ii este admisa si imobilul este intabulat pe ambii coproprietari in cote egale( 1/1).
Autorul constructiei afla cu totul intamplator de acest fapt , deoarece a solicitat un extras de carte funciara pentru informare.Nu i-a fost comunicata nici macar Incheierea prin care s-a admis cererea de intabulare si cu atat mai mult nu i s-a solicitat acordul la intabulare.
functionarii BCPI au procedat corect ?
exista vinovati ? pot fi trasi la raspundere ?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 18:15, 16 Iulie 2012
S-a depus Autorizatie de construire si Proces verbal de receptie a lucrarilor in copie xerox, cu mentiunea Conform cu originalul.Originalele actelor sant la mine si nu mi-as fi dat acordul pentru aceasta operatiune .Nu am fost instiiintat de aceasta operatiune , nu a semnat nimeni pentru mine si totul s-a facut in mare secret.Nu mi-a fost comunicata nici macar Incheierea.
Pe procesul verbal de receptie a lucrarilor este specificat doar numele meu in dreptul rubricii : Titularul constructiei
Acesta este motivul pentru care ma gandesc ca si BCPI-ul are o culpa si totul s-a facut la mica intelegere......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune vis a vis de imobil intabulat, avand mai multi coproprietari, insa autorizatia de construire emisa pentru el, fiind pe numele unui singur coproprietar. cum se poate remedia? B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Vin catre dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu un punct de vedere, privind rezolvarea spetei expuse mai jos: Impreuna cu sotul meu, respectiv ... (vezi toată discuția)