avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj sau actiune in revendicare la 10 ani de la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj sau actiune in revendicare la 10 ani de la despartirea

In timpul casatoriei unul din soti, M, achizitioneaza cu banii proprii (despagubire in urma unui accident) un apartament pe care il trece atat pe numele sau cat si pe numele sotiei. Dupa 10 ani de la casatorie se despart in fapt, iar dupa 7 ani de la despartire este pronuntat divortul, mai precis in 2007, fara a se lichida comunitatea de bunuri, prin partaj.
Sotul ce a achizitionat apartamentul este in scaun rulant, datorita unui accident produs in timpul casatoriei.
Fosta sotie, de 10 ani, nu s-a interesat de imobil in nici-un mod.

Cum poate M si ce procedura legala trebuie sa urmeze pentru ca regimul comunitatii de bunuri sa inceteze, iar el sa fie singurul proprietar?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:03, 13 Iulie 2012
Partaj de comun acord la notariat sau in instanta daca partile nu se inteleg.

Actiunea in revendicare se poate promova doar in cazurile in care proprietarul nu are posesia bunului, ceea ce inteleg ca nu este cazul in speta dvs.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare bogosianu bogosianu Buna ziua! Mama mea s-a despartit in fapt in 1978,in anul 1986 a obtinut de la stat un apartament,in 1991 a cumparat acest apartament,actul de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotului la partaj- bun comun sau propriu ? comandantul comandantul buna ziua.am o prietena care este casatorita de 23 de ani,nu este divortata dar este despartita in fapt de un an.in timpul casatoriei mai exact acum 10 ani,a ... (vezi toată discuția)