Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania.
Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu acte in regula dar acesta nu o da fara plata TVA care este de 19% in DE, cum trebuie sa procedez ca sa o inscriu in Romania, unde trebuie sa merg ca sa o inscriu, vreau sa stiu exact pasii de urmat, trebuie sa platesc TVA 24 % in RO, imi pot recupera in acest caz cei 19% platiti in GE, in cat timp o pot inregistra in tara sau mai bine spus cat dureaza si ce formalitati trebuie sa fac.
Nu vreau sa apelez la samsari, vreau niste raspunsuri de la persoane in cunostinta de cauza, nu vreau sa o inregistrez nici pe firme SRL sau PFA....
Vreau sa stiu procedura de la cumparare pe persoana fizica pana la inregistrare pe persoana fizica , ma poate ajuta cineva in acest caz.
1. achizitie masina din germania cu tva inclusa (se plateste tva numai in germania in baza facturii eliberate de vanzator)
2. programare RAR pentru omologare, identificare, ITP si eliberare carte de identitate vehicul
3. traducerea cartii din germania (brief) si a facturii (verkaufsertrag) la un traducator autorizat si apoi legalizarea acestora la un birou notarial
4. depunere dosar pentru taxa pe emisiile poluante la administratia financiara care va cuprinde in original si copie : cartea masinii eliberata de RAR in care sa fie mentionat numele proprietarului (de preferinta batut la masina de scris), cartea germana si factura, traducerea cartii germane si a facturii, act de identitate proprietar, cerere tip si declaratie de kilometri
5. inregistrare vehicul in rolul primariei de domiciliu unde se achita o taxa de 52 lei si se primeste viza pe fisa de inmatriculare
6. se plateste o taxa pentru certificatul de inmatriculare la CEC - 37 lei
7. se depune dosarul pentru inmatriculare care va contine: cartea germana, cartea emisa de RAR, fisa de inmatriculare vizata de primarie, taxa CEC si dovada platii taxei pentru emisiile poluante.
8. ridicare numere - 85 lei
O intrebare mai am este necesara inregistrarea masinii in termen de o luna din momentul cumpararii in romania, deoarece este posibil sa depasesc aceasta perioada.
Vreau sa stiu daca exista repercursiuni daca eu cumpar masina la 10 septembrie, am numere de export valabile 3 luni si o inregistrez la 15 octombrie in romania.