avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in situatia mea dar inca nu au primit solutii , ceea ce ma facut sa intreb si eu urmatoarea chestiune legata de recalcularea alcoolemiei. Am fost oprit de politie la parcul carol in data de 4 iunie 2012 si am avut o concentratie alcoolica de 0,41 alcool pur in aerul expirat, in probele de sange 0,70 respectiv 0,50 iar la recalculare cum am mai citit si la alte persoane de pe forum , spunea ceva de cenul ca nu a fost declarat tot consumul de alcool si ca cel mai probabil alcoolemia a fost situata undeva in jurul valori de 0,75 si 0,85, Intrebarea esentiala este daca voi ajunge in instanta sau ami vor anula permisul .Va multumesc anticipat tuturor
Cel mai recent răspuns: danut6666 , utilizator 13:56, 19 Iulie 2012
va multumesc mult acum ami rane sa astept car ar putea dura aproximativ o solute????
Calculul retroactiv are valoare estimativa, intrucat se face pe baza probelor biologice si a declaratiei de consum. In functie de alimentele consumate, greutate, activitati desfasurate, perioada de timp, se face un calcul care ar trebui sa lamureasca care ar fi valoarea alcoolemiei din sange la data evenimentului. Daca valorile la retroactiv sunt mai mari decat la biologice inseamna ca axa de absortie a alcoolului este descendenta. Mai exact dvs ati cosumat alcool, iar acum corpul il elimina. Cu cat ne intoarcem inapoi in timp cu atat valoarea alcoolemiei va fi mai mare.
da catalin stiu asta , sunt documentat maxim, eu vroiam sa fiu sigur daca daca risc instanta sau nu ca a venit calculul asta mai mare adica si sub si peste cu 0,05 ,, pentru ca dosarul este la parchet in urmatoarele 2 luni sper sa primesc rezolutie pentru a-mi ridica permisu pt ca am nevoie de el , asta este , nu pot sati dau mesaj privat pentru ca nu am contul activat , lasa-mi un id de mes Ms pentru sfaturi Sa auzim de bine!!!
Dar intrebarea esentiala este daca se risca proces , pentru ca a fost depasita limita doar la recalcularea ,, teoretica,, ? am auzit in cel mai rau caz in situatia mea amenda administrativa:) Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan , rog niste sfaturi!!!! daniel_croitoru daniel_croitoru In primul rand multumesc din nou celor care ami vor raspunde si mie la urmatoarea intrebare, la sfarsitul lui septembrie trebuie sa plec in strainatate, si am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Cuantum alcoolemie si consecintele acesteia denisa_andreea denisa_andreea Intrebare celor care ma vor ajuta si pe mine cu urmatoarea intrebare .Acum o luna si 3 saptamani , un echipaj al politiei rutiere la oprit pe fratele meu , ... (vezi toată discuția)