avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROXENETISM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROXENETISM

BUNA ZIUA.PRACTIC PROSTITUTIA IN ALTA TARA UNDE ESTE LEGAL SI PLATESC LA STAT.DE PE URMA ACESTEIE AM CUMPARAT MAI MULTE BUNURI PE NUMELE SOTULUI MEU.ACUM TOATE BUNURILE SUNT SUB SECHESTRU ASIGURATORIU DEOARECE DIICOTUL SA AUTOSESIZAT FARA NICI O PLANGERE DE PROXENETISM.EL ACUM ESTE ARESTAT PENTRU PROXENETISM,TRAFIC DE MINORI SI VIOL.NU ARE NICI O PLANGERE PENTRU PROXENETISM SAU TRAFIC DE MINORI.ARE 3PLANGERI DE VIOL CARE NU SUNT ADEVARATE AVEM DOVEZI AUDIO SI VIDEO FACUTE DE UN DETECTIV PARTICULAR DIN CARE REIESE CA NU AU FOSTVIOLATE,DAR ACESTE DOVEZI NU NE-AU FOST LUATE IN CONSIDERARE.EL ESTE ARESTAT LA 7 ANI DE PUSCARIE,TREBUIE SA PLATEASCA DAUNE MORALE LA CELE TREI FETE,SI BUNURILE SUB SECHESTRU ASIGURATORIU.NU INTELEG DE CE LUCRURILE SUNT SUB SECHESTRU DEOATECE NU ARE PLANGERI DE PROXENETISM.DOAR DE VIOL CU PROXENETIMSMUL SI TRAFICUL DE MINORI DIICOTUL SA AUTOSESIZAT SINGUR.DECI POT SPUNE CA DIICOTUL ESTE PROXENETUL MEU DEOARECE IMI IA LUCRURILE.VA ROG AJUTATIMA.CHIAR NU STIU CE SA FAC.ESRE CORECT CE FACE STATUL ROMAN CU BANII CARE VIN IN TARA SI CARE AJUTA TARA

Interventie moderator: Va rog sa numai scrieti cu majuscule. Scrierea mesajelor cu majuscule constituie o incalcare a regulamentului de postare. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Nu există partaj între concubini, concubinajul nu este reglmentat în legislaţia română şi nu poate fi asimilat căsătoriei.
Doar dacă ar fi coproprietari pe bunuri s-ar putea face sistarea stării de coproprietate .
În realitate lucruile sunt ceva mai delicate, există un sechestru pe bunuri şi bani, tocmai pentru că este vorba despre infracţiunea de proxenetism şi se poate interpreta că sunt bani proveniţi din săvârşirea infracţiunii. De aceea s-au dispus aceste măsuri.
Citiţi art. 329 ,alin. 4 cod penal, unde este reglementată dispoziţia cu privire la luarea măsurii confiscării bunurilor obţinute prin săvârşirea infracţiunii de proxenetism.
dar am cautat peste tot dar nu gasesc art 329 alin 4.puteti sa imi explicati in ce consta?va rog.si tot nu am inteles sunt supuse sub sechestru asiguratoriu si daca nu plateste daunele sunt confiscate sau cum?si daca am plati daunele se ridica sechestrul?

Bunurile dobândite în timpul concubinajului sunt proprietate comună pe cote-părţi, dacă se face dovada că între aceştia a existat o convenţie, chiar tacită, în acest sens.


In raporturile patrimoniale dintre concubini sunt aplicabile dispozitiile din dreptul comun care reglementeza proprietatea pe cote-parti, in masura in care este dovedita existenta unei asemenea proprietati.
Coteleparti din bunurile proprietate comuna a concubinilor se stabilesc, prin probe, in raport de contributia fiecaruia la dobandirea lor.
Asadar, in cazul concubinilor, bunurile devin proprietatea comuna pe cote-parti, numai in situatia in care ambii au contribuit la achizitionarea lor. Dovada coproprietatii trebuie facuta in raport de fiecare bun, nu in raport de totalitatea bunurilor.
Nu exista, din punct de vedere juridic, un patrimoniu comun al concubinilor. In consecinta, si partajul trebuie sa se facă raportat la fiecare bun in parte.



Art. 329 cod penal:
Proxenetismul
1. Îndemnul ori înlesnirea practicării prostituţiei sau tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o persoană se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
2. Recrutarea unei persoane pentru prostituţie ori traficul de persoane în acest scop, precum şi constrângerea la prostituţie se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
3. Dacă fapta prevăzută în alin. 1 sau 2 este săvârşită faţă de un minor sau prezintă un alt caracter grav, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
4. Banii, valorile sau orice alte bunuri care au servit sau au fost destinate să servească, direct sau indirect, la comiterea infracţiunii prevăzute la alin. 1-3 şi cele care au fost dobândite prin săvârşirea acesteia se confiscă, iar dacă acestea nu se găsesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.
Tentativa se pedepseşte.

Bunurile sechestrate se confiscă, dealtfel este specificat acest lucru şi în hotărâre, din care chiar dvs. ne-aţi postat aici.

bunuri care au servit sau au fost destinate să servească, direct sau indirect, la comiterea infracţiunii prevăzute la alin. 1-3 şi cele care au fost dobândite prin săvârşirea acesteia se confiscă,


nu trebuie cineva sa dovedeasca mai intai ca aceste bunui au fost destinate să servească la comiterea infracţiunii ? sau au fost dobândite prin săvârşirea acesteia ?
si dupa aceea sa se puna un sechestru ?

sau vine taticullor si zice : ia ba, tu de ce esti acuzat, de proxenetism, bun , ce bunuri ai , 3 cratiti si un facalet , punem sechetru pe ele ca poate ai folosit facaletul .......
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
Burchiu_Alberto, utilizator

Alte discuții în legătură

Sechestru alina301186 alina301186 Imi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre confiscat si sechestru? (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa penala viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa-mi explicati va rog ce inseamna urmatoarele. - confiscarea sumelor obtinute de inculpat cf. art.19, alin 1 legea ... (vezi toată discuția)