Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Poate cineva sa-mi dea un link unde sa gasesc actele necesare pt dosarul de admitere in Barou? Mai stau doar maine in localitatea de domiciliu si vreau sa stiu daca sa-mi scot cazierul fiscal si cel judiciar? De asemenea, ce acte mai sunt necesare dintre cele care se pot scoate numai din localitatea de domiciliu?
Diploma+foaia matricola legalizate,cazierul judiciar(trebuie scos cu 15 zile inainte de depunerea dosarului), copie CI, certificat nastere copie, aviz psihiatric, adeverinta de la medicul de familie. Lista aceasta o gasesti in hot nr 4/iulie 2011.
Infractiunea de violare de domiciliu are obiect material?
Ghe.Nistoreanu, Alexandru Boroi - Obiectul material al infractiunii de domiciliul este reprezentat intodeauna de incaperea, dependinta, locuinta, locul imprejmuit asupra carora se indreapta actiunea faptuitorului
Tudorel Toader: Infractiunea de violare de domiciliu nu are obiect material.
Tind sa-l cred pe Toader, pentru ca violarea de domiciliu e o infractiune de pericol.
Dobrinoiu sustine de asemenea ca infractiunea are obiect material. Insa, in multe grile am intalnit raspuns corect ca n ar avea obiect material. Ah, si Udroiu spune ca n are obiect material. Merg pe varianta ca nu are.
Este o intrebare cu raspuns disputat mult si bine in doctrina asa ca nu ar trebui sa avem asa ceva la examen :) altfel fiecare va contesta raspunsul si va veni cu autorul care sa-i sustina punctul de vedere :)